Οι Νύχτες μας είναι Σινεμά! Το ωρολόγιο πρόγραμμα των 23ων Νυχτών Πρεμιέρας

13/09/2017

Νέοι δημιουργοί, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, λαμπεροί καλεσμένοι, ξέφρενα πάρτι και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς μας περιμένουν στο 23ο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχες Πρεμιέρας που θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας συνολικά 165 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πάνω από 40 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς θα περιλαμβάνει εννέα τμήματα:

Το Διεθνές Διαγωνιστικό, Μουσική και Φιλμ, τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ, Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, Μουσική και Φιλμ εκτός του διαγωνισμού, Ντοκιμαντέρ, Μεταμεσονύχτιες Προβολές, Ιστορίες Μικρού Μήκους, και Ειδικά Αφιερώματα.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον ανεξάρτητο αμερικανικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο κινηματογράφο.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Odeon Opera 1 & 2, Iντεάλ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών:

CHRISTINA MICHALOU

Γεννήθηκα στο Harrogate, ζω στην Ελλάδα. Διηγήματά μου έχουν βραβευτεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τις Εκδόσεις Πατάκη, την Ευρωπαϊκή Ένωση Επαιδευτικών και το Υπουργείο Παιδείας. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο μου δοκίμιο από τις Εκδόσεις Πατάκη και εν συνεχεία συμμετείχα σε τρεις ποιητικές συλλογές από τις Εκδόσεις Μαίανδρος. Από το 2011 είμαι επίσημο μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Έχω σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και Μετάφραση, και έχω παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο London School of Journalism και μαθήματα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχω συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης (Vice, Lifo, Protagon, Huffington) και επίσης ασχολούμαι με την παραγωγή βίντεο. Βρείτε με στο [email protected] .




Δες και αυτό!