Μόλις αποκαλύφθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια, από δικά του χρήματα, στην εκστρατεία για το «ναι» για την ισότητα των γάμων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qantas Airways, Alan Joyce, μόλις έκανε τη μεγαλύτερη ατομική συνεισφορά στην εκστρατεία της ισότητας των γάμων στην Αυστραλία.

Βέβαια δεδομένου, ότι δώρισε 25 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, αυτό είναι απλώς κάτι πολύ μικρό για τον Alan Joyce.

Ο ανοιχτά gay διευθύνων σύμβουλος είναι υποστηρικτής της ισότητας των γάμων και μάλιστα δέχτηκε ακόμη και «επίθεση» με μια πίτα στο πρόσωπό του από έναν αντίπαλο, τον Μάιο που μας πέρασε.

Τον περασμένο μήνα ο Joyce δήλωσε στην εφημερίδα The Australian ότι σχεδίαζε να κάνει μια σημαντική δωρεά στην εκστρατεία για το «ναι» για να διασφαλίσει, ότι η ισότητα των γάμων θα γίνει πραγματικότητα.

«Υπάρχουν 1300 εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει το λογότυπό τους για να υποστηρίξουν την ισότητα των γάμων, συμπεριλαμβανομένων όλων των τραπεζών, όλων των αεροπορικών εταιρειών και πιστεύω ότι οι εταιρείες αυτές πρέπει να βγουν και να στηρίξουν» , δήλωσε ο Joyce.

«Έχουν δώσει τα λογότυπα και την υποστήριξή τους σ’ αυτή την εκστρατεία από πριν και δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας θα υποστηρίξει αυτή την εκστρατεία» .

Σημαντική επιρροή ασκείται ακόμη κι από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Αυστραλίας, τον Anthony Pratt. Ο πολυεκατομμυρριούχος δήλωσε ότι, τόσο αυτός, όσο κι η εταιρία του, Visy, είναι υπέρ της ισότητας των γάμων:

«Ο λόγος είναι ότι πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ακολουθήσουν τη ζωή που επιλέγουν. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε τη φωνή μας σε αυτή την υπόθεση» , δήλωσε στην Fairfax Media:

«Νομίζω ότι η δουλειά των επιχειρήσεων είναι πρώτα απ ‘όλα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και δεύτερον να κάνουμε καλό στην κοινωνία – αυτό το θέμα είναι μέρος αυτής της δεύτερης κατηγορίας» .

Ωστόσο, ο διευθυντής της εκστρατείας για την ισότητα, Tiernan Brady, δήλωσε ότι ενώ η ομάδα για το «ναι» έχει μεγάλη εταιρική στήριξη, δεν λαμβάνει πολλές μεγάλες οικονομικές δωρεές: «Δεν έχουμε λάβει σημαντικές εταιρικές δωρεές» , σχολίασε «Θα εκπλαγούμε αν λάβουμε 100.000 $» .