Εκστρατεία με φωτάκια την ισότητα των γάμων στο Σίδνεϊ

12/09/2017
από

Ένας άνδρας από το Σίδνεϊ ξεκίνησε μια εκστρατεία με φωτάκια για να ενθαρρύνει τους Αυστραλούς να ψηφίσουν “ναι” για την ισότητα των γάμων.

Από σήμερα (12/09) οι Αυστραλοί θα λάβουν στο email τους το ερώτημα για το εάν συμφωνούν, ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται. Τα αποτελέσματα της μη δεσμευτικής ταχυδρομικής έρευνας θα αποκαλυφθούν στις 15 Νοεμβρίου.

Ο Steve Spencer, ένας πολίτης από το Σίδνεϊ βρήκε έναν καινοτόμο τρόπο για να προωθήσει την ψηφοφορία του «ναι» . Καλεί όλες κι όλους, που θα ψηφίσουν “ναι” να διακοσμήσουν την πρόσοψη του σπιτιού τους με πολύχρωμα φωτάκια, που να σχηματίζουν τη λέξη “ναι” .

Η ιδέα του ήρθε μετά από την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας να επιτρέψει τη διεξαγωγή της ταχυδρομικής έρευνας: «Λοιπόν, ο φίλος μου, που είναι ένας gay μπαμπάς, κι εγώ είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου γι αυτήν τη μη υποχρεωτική’, μη δεσμευτική εθνική ψηφοφορία. ‘Ετσι, βγάλαμε τα παιδιά στην μπροστινή αυλή κι ανάψαμε τα φωτάκια των νεράιδων για να γίνει λίγο πιο χαρούμενη η βραδιά μας, κι έπειτα το σκέφτηκα “Θα μπορούσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα με τα φωτάκια μας, ας γράψουμε “ΝΑΙ” μαζί με τα παιδιά μας” , δήλωσε ο Spencer στο Gay Star News.

«Δημοσίευσα μια φωτογραφία στο διαδίκτυο ζητώντας από τους ανθρώπους να ανταποκριθούν και να κάνουν το ίδιο, οπότε σκέφτηκα να κάνουμε μια εκστρατεία. Ό, τι πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο κι αγαπημένο υπάρχει στα φωτάκια των νεράιδων, το ίδιο ισχύει και για την ισότητα των γάμων» .

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες και το hashtag #putouhtfairylights.

«Νομίζω ότι είναι ένας καλός τρόπος να προωθήσουμε την ψήφο για το “ναι” επειδή είναι ελεύθερη από πολιτική, είναι απαλλαγμένη από σύμβολα» , δήλωσε ο Spencer.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τους ανθρώπους που ζουν στα προάστια και την περιφερειακή και αγροτική Αυστραλία, έξω από τις gay φυσαλίδες, που δίνουν τον αγώνα τους για να διαδώσουν τη χαρά της ψηφοφορίας «ναι» , είπε προσθέτοντας:

«Κι αυτό είναι μεγάλο πράγμα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μας να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, όταν αντιμετωπίζουμε αυξημένη ομοφοβία και δημόσιο έλεγχο. Κι είναι και μία σπουδαία αφορμή για διάλογο μεταξύ των ανθρώπων κι αυτό είναι το κλειδί κατά τη διάρκεια αυτής της ψηφοφορίας – οι συνομιλίες που θα γίνουν από όλες κι όλους μας με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους μας, αυτό θα είναι το κέρδος μας από αυτή την ψηφοφορία» .




Δες και αυτό!