Κανονικά η ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας

07/09/2017
από

Δυσάρεστα τα νέα για τους υποστηρικτές της ισότητας του γάμου στην Αυστραλία, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας να επιτρέψει τελικά τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας που έχει προγραμματιστεί από την κυβέρνηση.

Για όσους δεν γνωρίζουν η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να διεξάγει μια μη δεσμευτική ψηφοφορία, σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτραπεί ο γάμος στα ομόφυλα ζευγάρια. Αν και το αποτέλεσμα δε θα είναι δεσμευτικό, θα δώσει το έναυσμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομιμοποίηση (ή μη) των gay γάμων. Οι ακτιβιστές, όμως, αντιμάχονται την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι η διαδικασία είναι παράνομη και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην LGBT κοινότητα της χώρας, η οποία θα γίνει στόχος της κακοποιητικής καμπάνιας αυτών που είναι υπέρ του “όχι”.

Δύο μάλιστα υποθέσεις έφτασαν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο με στόχο να μπλοκάρουν την ψηφοφορία, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Τα σχετικά έγγραφα θα αποσταλούν σε 16 εκ. Αυστραλούς, ξεκινώντας από τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ όλη η διαδικασία θα κοστίσει περισσότερα από 81.000 ευρώ.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!