Αυτό το gay ζευγάρι δεν πιστεύει στην ισότητα των γάμων

05/09/2017
από

Ένα gay ζευγάρι από την Αυστραλία έχει προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας της αντίθεσής του στην ισότητα των γάμων.

Ο Ben Rogers κι ο Mark Poidevin εμφανίστηκαν στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων για να μοιραστούν με το κοινό την εκπληκτική αυτή άποψη.

Η Αυστραλία επιδιώκει τη διεξαγωγή μη δεσμευτικής ταχυδρομικής δημοσκοπικής έρευνας σχετικά με την ισότητα των γάμων. Οι Αυστραλοί θα ερωτηθούν μέσω ταχυδρομικού ψηφοδελτίου αν υποστηρίζουν τον ομόφυλο γάμο ή όχι κι αν επικρατήσει το «ναι» , το κοινοβούλιο θα προχωρήσει σε ψήφισμα επί του θέματος.

Οι δύο άνδρες είναι μαζί τα τελευταια 15 χρόνια και συναντήθηκαν μέσω του Gay.com.
«Έχουμε περάσει από τα σκαμπανεβάσματα, όπως κάθε άλλος, αλλά τον αγαπώ πολύ και δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα ήθελα να περάσω τη ζωή μου μαζί του» , δήλωσε ο Poideving στο δελτίο.

Εξήγησαν ότι πιστεύουν στη διατήρηση του παραδοσιακού γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Η θρησκεία – ειδικά για τον Poidevin, ο οποίος είναι ένας αφοσιωμένος και πιστός καθολικός – είναι ένας από τους κύριους λόγους, που αντιτάσσονται στην ισότητα στον γάμο.

«Αν κάνουμε μια εξαίρεση για μια κοινότητα, που είναι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, πού θα σταματήσει αυτό;» είπε, προσθέτοντας ότι: «Θα δούμε στο μέλλον να επιτρέπονται, όπως γίνεται σε πολλούς πολιτισμούς, οι πολλαπλοί γάμοι; Θα θεωρούμε ότι η κάποια ηλικία συγκατάθεσης είναι οκ για μια μειονοτική ομάδα; Αυτή είναι η ανησυχία μου για το πού θα οδηγούσε.

Οι άνδρες δήλωσαν ότι έχουν επικριθεί για τις απόψεις τους.

«Η εκστρατεία είναι δυσάρεστη και για τις δύο πλευρές και δέχομαι σχόλια όπως «είσαι ομοφοβικός αν δεν υποστηρίζεις τους ομόφυλους γάμους» , δήλωσε ο Poidevin.

«Είμαι ένας ανοιχτά gay άνδρας και δηλώνω ότι «είναι δικαίωμά σας να έχετε μια άποψη, δικαίωμά σας να έχετε μια άλλη άποψη, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο κι οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλονΔεν είσαι μισαλλόδοξος αν δεν υποστηρίζεις μία άποψη» .

Ο Poidevin δήλωσε ακόμη ότι αυτή η ταχυδρομική έρευνα μπορεί να πάρει την ίδια τροπή, όπως η ψηφοφορία για το Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου και η εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ. Πιστεύει, δληαδή, ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ειλικρινείς στις δημοσκοπήσεις, γιατί φοβούνται μήπως και κατηγορηθούν ως ομοφοβικοί αν παραδεχτούν ότι ψήφισαν όχι.




Δες και αυτό!