Σύλληψη λεσβιών στην Ινδονησία από το σπίτι τους μετά από καταγγελία

04/09/2017
από

Περισσότερες από δέκα λεσβίες συνελήφθησαν μετά από καταγγελία στο Μπογκόρ της Ινδονησίας, την Παρασκευή το βράδυ, 1 Σεπτεμβρίου.

Η επιδρομή της αστυνομίας στο νοικιασμένο σπίτι άρχισε στις 9 μ.μ. και περιλάμβανε μια κοινή ομάδα εργασίας που συμμετείχαν αξιωματούχοι της αστυνομίας του Cijeruk, τοπικοί αξιωματικοί του Satpol PP και μέλη της κοινότητας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την επιδρομή έκαναν εκτεταμένη κάλυψη εστιάζοντας έντονα στην εξωτερική εμφάνιση των γυναικών, ιδιαίτερα στο “ανδρικό” κούρεμα έξι εξ αυτών.

Ο αρχηγός του Satpol PP Cigombong της Περιφέρειας Sumantrai είπε στο Jawa Pos ότι οι γυναίκες έμοιαζαν με άνδρες.

Σε αντίθεση με τη γειτονική Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Ινδονησία, αλλά εξακολουθεί να απορρίπτεται έντονα από συντηρητικά στοιχεία στην κοινότητα.

Ο αγώνας της κοινότητας των LGBT ατόμων της Ινδονησίας συνεχίζεται, καθώς υπάρχει ένας “πόλεμος” σχετικά με τα θέματα ισότητας και δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς επιδρομών σε γνωστά σημεία, που επικεντρώνεται συνήθως στον εντοπισμό των LGBT ανδρών, καθιστώντας αυτήν την περίπτωση ιδιαίτερα σπάνια.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!