Tι πιστεύει η Ανατολική Ευρώπη για την ομοφυλοφιλία

02/09/2017
από

Ένας χάρτης που αναρτήθηκε πρόσφατα σε γνωστό σάιτ απεικονίζει τις συμπεριφορές και τις απόψεις της γενιάς του ’00 απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο χάρτης είναι ιδιαίτερα σημαντικός κυρίως γιατί παρουσιάζει μια μερίδα ανθρώπων, μιας υποτιθέμενης πιο προοδευτικής γενιάς, που βίωσε την ομοφυλοφιλία ως μη αποδεκτή στην σύγχρονη κοινωνία.

Τα ποσοστά της γενιάς του ’00 που πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία:

Τα δεδομένα έχουν ληφθεί από την βάση δεδομένων του Ερευνητικού Κέντρου “Pew” από μια έρευνα για την κοινωνική συμπεριφορά το 2015.

Παρακάτω παρουσιάζεται μια σειρά δεδομένων για όλες τις ηλικιακές ομάδες σε διάφορες χώρες του κόσμου, για μια ευρύτερη οπτική διεθνώς:

Πολλοί αναφέρθηκαν στην έρευνα, ζητώντας να γίνουν συγκρίσεις με τα δεδομένα κυκλοφορίας του γκέι πορνό στο Pornhub και τοποθετήθηκαν ως εξής:

«Κατεβάστε την έρευνα προτού την δουν οι Τσέχοι και αυτοπροσδιοριστούν ως Ανατολική Ευρώπη λολ.»

Σύνολα δεδομένων όπως αυτά συνδέονται τόσο με τις συνήθεις τάσεις κοινωνικής συμπεριφοράς όσο και με την θρησκευτικότητα σε μια χώρα.

Η έρευνα του “Pew” αποκάλυψε επίσης ότι από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, η πλειοψηφία των ενηλίκων σε 12 χώρες συμφώνησαν με το παρακάτω σχόλιο:

«Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες στην κοινωνία για να μεγαλώσουν τα παιδιά.»

Επιπλέον, όταν ερωτήθηκαν για το ποιες συμπεριφορές κρίνουν ως ηθικά αποδεκτές, «ηθικά λάθος» ή ότι «δεν αποτελούν ηθικό ζήτημα», η πλειοψηφία των ανθρώπων στις χώρες αυτές θεωρεί ότι η χρήση ναρκωτικών, η πορνεία και η ομοφυλοφιλία είναι ανήθικες πράξεις, ενώ ελάχιστοι λένε το ίδιο για τις εκτρώσεις, την κατανάλωση αλκόολ, το προγαμιαίο σεξ, το διαζύγιο ή την χρήση αντισυλληπτικών.

Πηγή: Indy100.com, popaganda.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!