Οι Βερμούδες ετοιμάζονται να απαγορεύσουν τους gay γάμους ξανά

31/08/2017
από

«Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου πρέπει να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιώματα των ετερόφυλων ζευγαριών, εκτός από το γάμο» .

Ούτε τρεις μήνες δεν πέρασαν από τότε που οι Βερμούδες νομιμοποίησαν τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και τώρα ετοιμάζονται να τον ξαναπαγορεύσουν.

Ένας βουλευτής δήλωσε τον περασμένο μήνα, ότι θα υποβάλει το νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο. Το νομοσχέδιο του Wayne Fubert θα απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και δήλωσε ακόμη ότι περιμένει πως θα περάσει κιόλας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Walton Brown, μέλος του Προοδευτικού Εργατικού Κόμματος, υποστηρίζει κι εκείνος το νομοσχέδιο: «Η θέση μας είναι ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, πρέπει να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιώματα των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, εκτός από το γάμο» .

Θα θεσπιστεί νομοθεσία για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων των gay και λεσβιακών ζευγαριών εάν περάσει ο νόμος. Ο Brown εξήγησε: «Εάν το νομοσχέδιο είναι επιτυχές, τότε θα καταρτίσουμε και θα καταθέσουμε νομοθεσία για να εξασφαλίσουμε, ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν τα δικαιώματα, που κατοχυρώνονται από το νομοσχέδιο αυτό και μόνο. Προς το παρόν, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, λόγω της απόφασης του Δικαστηρίου Charles-Etta Simmons.»

Ο δικαστής Charles-Ette Simmons, νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου στις 5 Μαΐου 2017. Αυτό ήρθε μετά την ιστορία ενός gay ζευγαριού, του Winston Godwin και του Greg DeRoche, που διεκδίκησαν το δικαίωμα να παντρευτούν και προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο δικαστής Simmons χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα, όταν αποφάσισε υπέρ του ζευγαριού.




Δες και αυτό!