Η πρώτη γυναίκα στην Αίγυπτο που “τόλμησε” να κάνει coming out ως λεσβία

29/08/2017
από

Ήταν το περασμένο μήνα όταν η Dalia Al-Faghal, μια γυναίκα που ζει στην Αίγυπτο, έκανε στο Facebooκ μια προσωπική ανακοίνωση: Ο ομοφοβικός πατέρας της, τελικά, της ευχήθηκε για τη σχέση της με τη σύντροφό της.

Ήταν μια μεγάλη στιγμή για την ίδια, οπότε και αποφάσισε να τη μοιραστεί με τον κόσμο, κάνοντας την ανάρτηση τόσο στα αραβικά όσο και στα αγγλικά.

Dalia Al-Faghal

Όπως σχολίασε η Al-Faghal και πάλι στο Facebook, ο πατέρας της είχε κόψει κάθε επαφή μαζί της για χρόνια και μόλις πρόσφατα επικοινώνησαν και πάλι.

Τόνισε, επίσης, πως η μόνη διαφορά ανάμεσα στον πατέρα της και στην κοινωνία της Αιγύπτου, είναι ότι ο πατέρας της “αντιλαμβάνεται την πατρότητα – και μ΄αγαπά χωρίς προϋποθέσεις – ακόμα και αν είμαι λάθος γι΄αυτόν”.

“Όταν ο πατέρας μου με συνεχάρη για τη σχέση μου, το έκανε γιατί του είπα πως είμαι χαρούμενη και μου ευχήθηκε κάθε ευτυχία…”

H Dalia Al-Faghal με τη σύντροφό της

Δυστυχώς, όμως, η αντίδραση του κόσμου δεν ήταν αυτή που περίμενε. Χρήστες στο facebook, άρχισαν να της επιτίθενται λεκτικά, συγκρίνοντάς την με ζώο και κατηγορώντας την ότι θα φέρει την αποκάλυψη.

Επιπλέον, ο πατέρας της δέχθηκε αρκετές απειλές θανάτου, με την προσωπική της ζωή να δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο.

Η ίδια, μιλώντας στο Buzzfeed, ξεκαθάρισε ότι δεν μετανιώνει για την κίνησή της αυτή. “Έκανα coming out στο διαδίκτυο γιατί η Αίγυπτος είναι ένα τραγικό μέρος για την LGBTQ+  κοινότητα. Θυμάμαι πόσο συναισθηματικά καταστροφικό ήταν για τους ακτιβιστές φίλους μου αλλά και για εμένα, όταν υπήρχαν συστηματικές και συνεχείς καταστολές εις βάρος των gay και τρανς ατόμων από το 2013 και μετά. Και αυτό που έκανα, ανεβάζοντας αυτό, ήταν να αποδείξω ότι τα πράγματα μπορούν ν΄αλλάξουν, οι άνθρωποι μπορούν ν΄αλλάξουν και ότι όλες οι κοινωνικές δομές στο τέλος θα αλλάξουν”.




Δες και αυτό!