Ποδοσφαιριστής κάνει coming out στη σκηνή του κολλεγίου του

29/08/2017
από

“Στη συνέχεια έλαβα μηνύματα και τηλεφωνήματα. Οι πρωτοετείς που δεν με γνώριζαν ήρθαν και μου έσφηξαν το χέρι.

Όταν ο Xavier Colvin, ένας παίκτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Butler University, ανέβηκε στη σκηνή, δεν το έκανε για να βγάλει έναν λόγο στους συμπαίκτες του. Ήταν για να τους πει ότι είναι gay.

Αφού το εμπιστεύτηκε αρχικά στους προπονητές του, Jeff Voris και Derek Day, εκείνοι τον ενθάρρυναν να το πει στην υπόλοιπη ομάδα. Έτσι ανέβηκε στη σκηνή, πήρε μικρόφωνο στο χέρι, και είπε την ιστορία του. Μίλησε για το πώς μεγάλωσε, παίζοντας ποδόσφαιρο, και τι σημαίνει να είσαι gay αθλητής. Ευτυχώς, δεν έλαβε παρά μόνο υποστήριξη για τα λόγια του. Η ομιλία του συνέβη νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες από την Outsports.

Στη συνέχεια έλαβα μηνύματα και τηλεφωνήματα” δήλωσε ο Colvin στην ιστοσελίδα των LGBT αθλητών: «Οι πρωτοετείς που δεν με γνώριζαν ήρθαν και μου έσφηξαν το χέρι. Και όλοι είπαν, “είμαστε μαζί σου . Μου είπαν πόσο υπερήφανοι ήταν για μένα. Δεν υπήρξε ούτε μία αρνητική αντίδραση. Όλα ήταν θετικά.

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις ο Colvin πιστεύει ότι η υποστήριξη δείχνει να αυξάνεται με τον καιρό.

«Αυτό που έμαθα από τους 105 συμπαίκτες μου και τους 15 προπονητές μου είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται και δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα» , είπε. «Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για εσένα ως άτομο και για την ψυχική σας υγεία. Μου πήρε λίγο χρόνο να το μάθω αυτό.

Ο Colvin χρειάστηκε αρκετό καιρόγια να αποδεχτεί ο ίδιος τη σεξουαλικότητά του και δήλωσε ότι θα ήθελε να το είχε κάνει νωρίτερα: «Νιώθω σαν με έχω αναλάβει έναν πιο υπεύθυνο ρόλο αυτό το φθινόπωρο, εκτός από το ότι είμαι πιο ώριμος, νομίζω ότι όλο αυτό θα πάει καλά» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!