Περισσότεροι LGBTQI χαρακτήρες στις νέες D&D περιπέτειες

28/08/2017
από

Ένα θετικό βήμα για τους LGBTI geeks παίχτες των νέων εκδόσεων του δημοφιλούς παιχνιδιού Dungeons & Dragons.

Το Dungeons & Dragons, το δημοφιλές “pen and paper” παιχνίδι φαντασίας έχει διασφαλίσει ότι οι νεότερες εκδόσεις του θα είναι περισσότερο συμπεριληπτικές ως προς τις LGBTI ταυτότητες.

Το Dungeons & Dragons (D&D) δημιουργήθηκε το 1974. Σήμερα, περισσότερο από 40 χρόνια μετά, το δημοφιλές παιχνίδι προσπαθεί να συμπεριλάβει παίχτες από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Οι εκδότες του D&D κυκλοφόρησαν ήδη δύο νέες εκδόσεις το “Curse of Strahd” και το “Storm King’s Thunder” . Το Kotaku αναφέρει ότι τα βιβλία του D&D της “Wizards of the Coast” , έχουν ως πλάνο να κάνουν το παιχνίδι “περισσότερο gay” .


Ο Jeremy Crawford, developer του παιχνιδιού, δήλωσε στο Kotaku ότι κάθε D&D περιπέτεια από το “Curse of Strahd” και μετά θα περιλαμβάνει περισσότερες ταυτότητες φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού:

Από τότε που ο σχεδιασμός των περιπετειών επέστρεψε εξολοκλήρου στα γραφεία μας, αποφασίσαμε ότι κάθε νέα ιστορία θα έχει LGBT χαρακτήρες. Κι αυτό ισχύει και για την επόμενη που ετοιμάζουμε, το “Tomb of Annihilation” και θα ισχύσει και για όλες τις επόμενες που θα ακολουθήσουν.”

Η Christyn, τρανς γυναίκα ηλικίας 27 ετών, παίζει D&D από τα έντεκα:

«Είναι ενθαρρυντικό για μένα να βλέπω στο κεφάλαιο που αναλύεται ο τρόπος δημιουργίας χαρακτήρων στο νέο “Players Handbook” ότι δίνονται παραδείγματα τρανς χαρακτήρων, χωρίς να χάνεται η φανταστική διάθεση του παιχνιδιού» , αναφέρει στο GSN, “Και στη συνέχεια, αναφέρονται κάποιοι gay χαρακτήρες απλώς ως μέρος της πραγματικότητας, χωρίς να γίνεται κάποιο θέμα γύρω απ’ αυτό, κι είναι υπέροχο να το δούμε έτσι” , συνεχίζει.

Ωστόσο, καθώς το D&D ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, θα μπορούσε κανείς θεωρητικά να παίζει LGBTI χαρακτήρας πάντα, από την αρχή που κυκλοφόρησε.

Η Christyn λέει επ’ αυτού:

Στην 3η έκδοση υπήρχαν κάποιοι προαιρετικοί κανόνες λογικής των χαρακτήρων σε ένα splatbook για περιπέτειες τρόμου, όπου έβρισκε κανείς LGBTI αναφορές μεταξύ άλλων ψυχοσυναισθηματικών καταστάσεων κι έπειτα σε ένα μεγάλο βιβλίο από προαιρετικούς κανόνες (Unearthed Arcana, published 2004), δινόταν μία λίστα από κάποιες ακόμη επιλογές. Αργότερα, κυκλοφόρησε το “Book of Vile Darkness” , που είχε κάποιους έτοιμους κακούς χαρακτήρες, που μπορούσε κάποιος να επιλέξει να χρησιμοποιήσει, όπου κι εκεί υπήρχαν LGBTQI αναφορές. Αλλά, τώρα οι νέες εκδόσεις δεν δαιμονοποιούν τις LGBTI ταυτότητες, γεγονός που αποτελεί τεράστια αλλαγή.

Η Christyn παρατηρεί ότι πολλή μεγάλη μερίδα straight ανδρών, που είναι fan του παιχνιδιού είναι έξαλλοι με αυτήν την ενημέρωση του παιχνιδιού και την συμπεριληπτική version του:

Όλα τα αγόρια στο ίντερνετ διαμαρτύρονται σχετικά μ’ αυτό, γιατί λένε ότι το υποτιμούν και ότι πάντα υπήρχε η επιλογή να παίξει κάποιος το παιχνίδι, όπως ακριβώς θέλει. Αλλά αυτό που καταλαβαίνουμε από όλη αυτή τη διαμαρτυρία είναι ότι “Οι φανταστικές αποδράσεις μας περιλαμβάνουν κανόνες για έναν κόσμο, όπου εσύ εξ’ αρχής by default δεν υπάρχεις.

Το D&D “Tomb of Annihilation” θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου του 2017.




Δες και αυτό!