8 στα 10 περιστατικά σύφιλης στη Σκωτία αφορούν σε gay & bi άνδρες

25/08/2017
από

«Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχητικές ανισότητες στη σεξουαλική υγεία των διαφόρων πληθυσμών» .

Η Σκωτία σημειώνει σοβαρή αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων σύφιλης μεταξύ gay και bi ανδρών. Ο ρυθμός μόλυνσης σήμερα έχει φτάσει στο 90% μεταξύ των ανδρών.

Οι νέες διαγνώσεις σύφιλης αυξήθηκαν κατά 13% το 2016 με 356 περιστατικά. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός, που η Σκωτία έχει δει από το 1952. Ο αριθμός διπλασιάστηκε μεταξύ 2014 και 2015, από 159 σε 316 περιστατικά.

Βασική αιτία αυτής της αύξησης: Οι άνδρες που κάνουν περιστασιακά σεξ χωρίς να πάρουν προφυλάξεις.

– Τα 295 περιστατικά αφορούν gay και bi άνδρες.

– 19 από αυτούς δήλωσαν, ότι είχαν 10 με 20 σεξουαλικούς συντρόφους τους τελευταίους τρεις μήνες. 6 από αυτούς δήλωσαν ότι είχαν πάνω από 20. Η πλειοψηφία (195) δήλωσε ότι είχε λιγότερους από 5 ερωτικούς συντρόφους.

– Οι πλειοψηφία των περιπτώσεων straight ανδρών ανδρών, δήλωσαν ότι είχαν 4 ή και λιγότερους ερωτικούς partners.

Το Health Protection της Σκωτίας αναφέρει ότι αυτή η τάση αντικατοπτρίζει την εικόνα που συναντάτε και στο Λονδίνο, αλλά και συνολικά στην Αγγλία. Η Liz Porter, διευθύντρια της Κλινικής Υπηρεσίας στο Terrence Higgins Trust αναφέρει:

«Τα δεδομένα αυτά στη Σκωτία παρέχουν ακόμη περισσότερες ενδείξεις, ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχητικές ανισότητες στη σεξουαλική υγεία διαφόρων πληθυσμών. Γνωρίζουμε ότι οι άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες επηρεάζονται δυσανάλογα από τα ΣΜΝ και το προηγούμενο έτος αντιπροσώπευαν το 83% όλων των διαγονιδιών της σύφιλης στη Σκωτία. Αυτό έχει αυξηθεί απότομα» .




Δες και αυτό!