Το πιο πρόσφατο σχέδιο της Τσετσενίας είναι εντελώς παράλογο

24/08/2017
από

Μα κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον Τσετσένο αρχηγό επιτέλους από τον παραλογισμό του;

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ είναι τόσο αφοσιωμένος στο να διασφαλίσει ότι η Ρωσική του Δημοκρατία θα διατηρήσει τις «παραδοσιακές της αξίες» που πρόκειται να κάνει ακόμα πιο άθλια τη ζωή των πολιτών.

Όλοι διαβάσαμε με αποτροπιασμό τη δίωξη των gay ανδρών από την Τσετσενία, ήδη από τον Απρίλιο του 2017. Gay άνδρες συνελήφθησαν, κακοποιήθηκαν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δολοφονήθηκαν λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Τι κι αν πήρε θέση η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία κι η Σουηδία, μέχρι και το Χονγκ Κονγκ κι ο Λευκός Οίκος για τα γεγονότα.
Τι κι αν από τον Απρίλιο μιλούσαμε για απαγωγές, βασανισμούς και δολοφονίες.
Τι κι αν είχαμε νέες συλλήψεις τον Ιούλιο.
Τι κι αν η Τσετσενία ήρθε αντιμέτωπη με το Διεθνές Δικαστήριο.
Τι κι αν ο απολογισμός τον Απρίλιο ήταν 6 στρατόπεδα συγκέντρωσης και περισσότεροι από 300 gay κρατούμενοι. Αναμνήσεις από την εποχή του Χίτλερ.
Τι κι αν ξεκινήσαμε να μιλάμε για δραματική αύξηση των θυμάτων από το Μάιο.
Τι κι αν η Novaya Gazeta ανακοίνωσε τα ονόματα των θυμάτων.
Τι κι αν ένας gay Τσετσένος, που κατάφερε να ξεφύγει, εξομολογήθηκε ότι«Το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να συμβεί σ΄ένα άτομο είναι να γεννηθεί gay στην Τσετσενία» 
Τι κι αν η Μέρκελ ζήτησε από Πούτιν να δείξει σεβασμό στην LGBT κοινότητα.
Τι κι αν το Ρωσικό LGBT Δίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο, που διερευνούσε ποια είναι τα θύματα του «anti-gay purge» (αντί-gay διωγμού), που διέρχονται από την Τσετσενία.
Τι κι αν εκπρόσωπος του Ρωσικού LGBTI Δικτύου επιβεβαίωσε ότι: «Βεβαίως και υπάρχουν λεσβίες και τρανς άτομα στην Τσετσενία, όπως και σ’ όλα τα μέρη του κόσμου» .
Τι κι αν ο Πούτιν δήλωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα.
Τι αν έκανε καμπάνια το It Gets Better.
Τι κι αν υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι οι αρχές: «Πιέζουν τους γονείς μας να μας σκοτώσουν. Τους λένε: ή θα το κάνετε εσείς ή εμείς» .
Τι κι αν υπάρχει η μαρτυρία τρανς γυναίκας που γλίτωσε από τους δολοφόνους της.
Τι κι αν άλλοι καλλιτέχνες έφτιαξαν κι άλλα βίντεο.
Τι κι αν το VICE κυκλοφόρησε βίντεο & εικόνες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τι κι αν οι ηθοποιοί Alan Cumming και Mark Gatiss ζήτησαν να εξετάσουμε με προσοχή το τι συμβαίνει εκεί.
Τι κι αν έγινε διαμαρτυρία στις Κάννες.
Τι κι αν θείος πέταξε από τον 9ο όροφο τον ανηψιό του.
Τι κι αν οι οργανώσεις παλεύουν να φυγαδεύσουν τους gay άνδρες απ΄την Τσετσενία.
Τι κι αν σέξι μοντέλα έφτιαξαν ημερολόγιο για τα θύματα της Τσετσενίας.
Τι κι αν η Λιθουανία έγινε η 1η χώρα, που έδωσε άσυλο σε LGBT πρόσφυγες από την Τσετσενία κι η Γαλλία η 2η.

Τι κι αν το αυτονόητο ειπώθηκε με κάθε δυνατό τρόπο…

…ο Τσετσένος αρχηγός, Ραμζάν Καντίροφ, δεν σταματά!

Όλα είναι μέρος της “αποστολής” του Καντίροφ να εξαλείψει τις «μη παραδοσιακές» αξίες από τη χώρα του, αποκαλώντας τα gay άτομα «διαβόλους» και «όχι ανθρώπους» .

«Δεν μπορούμε να συλλάβουμε ή να καταστείλουμε ανθρώπους που απλά δεν υπάρχουν για τη δημοκρατία. Αν υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι στην Τσετσενία, ο νόμος δεν θα προλάβαινε να μεριμνήσει γι’ αυτούς, καθώς οι ίδιοι οι συγγενείς τους θα τους έστελναν εκεί από όπου δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν ποτέ ξανά» 03/04/17

Και δεν σταματά, συνεχίζει!

«Γράψτε την αλήθεια – κερδίστε ένα iPhone 7» ειρωνευόμενος κι ισχυριζόμενος ότι η εξολόθρευση των gay ανδρών είναι αντιπερισπασμός των Ευρωπαίων, 01/06/17

Συνεχίζει…

Δεν έχουμε τέτοια είδη ανθρώπων εδώ” , ισχυρίστηκε δημοσίως: “Δεν έχουμε ομοφυλόφιλους. Εάν υπάρχουν, να τους πάρετε στον Καναδά … Για να καθαρίσετε το αίμα μας. Εάν υπάρχουν, πάρτε τους” , 16/07/17

…και συνεχίζει…

«Εμείς δεν έχουμε gay κι αυτοί που υπάρχουν δεν είναι αληθινοί Τσετσένοι» , 08/08/17

…και δεν έχει πάτο όλο αυτό μιας και τώρα, με μία νέα κίνησή του, το πράγμα ξεφεύγει ακόμη περισσότερο!

Διέταξε τους διαζευγμένους ετεροφυλόφιλους να επανενωθούν – ακόμα κι αν ο σύζυγος έχει ξαναπαντρεύτει ήδη με άλλη γυναίκα.

Τα παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες είναι πολύ πιο ευάλωτα στην επιρροή των εξτρεμιστών, ειδικά όταν μένουν με τη μητέρα τους” , δήλωσε ο Καντίροφ προσθέτοντας:

Πρέπει να ξυπνήσουμε τον κόσμο, να μιλήσουμε και να εξηγήσουμε. Πρέπει να επιστρέψουμε τις γυναίκες, που εγκατέλειψαν τους συζύγους τους και να τις συμβιβάσουμε. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καντίροφ εξέδωσε την εντολή αυτή τον Ιούλιο και πάνω από χίλιοι Τσετσένοι έχουν μέχρι σήμερα συμμορφωθεί.

Οι περισσότερες [διαζευγμένες] μητέρες θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους από τους πατεράδες τους” , ανέφερε ο Καντίροφ στο BBC, “Στη συνέχεια ενοικιάζουν ένα διαμέρισμα στην πόλη κι αρχίζουν να ζητούν φιλανθρωπίες. Μία από αυτές μου είπε, ότι χρειάζεται σπίτι. Εγώ τη ρώτησα: “πού είναι ο σύζυγός σου;” και μου απάντησε: “με άφησε” κι αυτό που της είπα ήταν: “αν δεν είχες σύζυγο, θα σε βοηθούσα. Αλλά έχεις έναν, τον πατέρα των παιδιών σου.

Η κυβέρνηση του Κρεμλίνου και της Τσετσενίας έχουν αμφισβητίσει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς, ότι gay άνδρες κρατούνται και βασανίζονται. Αυτό έγινε, παρά το γεγονός ότι ο Ραμζάν Κάϊροφ είχε δηλώσει δημοσίως ότι θέλει να έχουν εξαλειφθεί όλοι οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι της χώρας, μέχρι τις 26 Μαΐου, ημερομηνία που σηματοδοτούσε την έναρξη του Ραμαζανιού.

Η δημοσιογράφος που αποκάλυψε αρχικά τους «gay διωγμούς» στην Τσετσενία είναι η Elena Milashina.

Διαβάστε ακόμη:
Γιατί πρέπει ν’ απαντήσουμε στην ομοφοβία της Τσετσενίας με αλληλεγγύη;




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!