Αντιομοφοβική/αντιτρανσφοβική συγκέντρωση στο Θησείο

21/08/2017
από

Αντιομοφοβική/αντιτρανσφοβική συγκέντρωση στο Θησείο (Σταθμός ΗΣΑΠ) διοργανώνει σήμερα στις 6 μ.μ. η “Πρωτοβουλία για ενα Aυτοοργανωμένο Pride των Αναγκών και των Επιθυμιών μας” , με αφορμή ένα ομοφοβικό/τρανσφοβικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9/8 στο χώρο του Θησείου.

Σύμφωνα με τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:

Το βράδυ της Τετάρτης 9/8 στο χώρο του Θησείου, ομάδα τριών ατόμων επιτέθηκαν ομοφοβικά και τρανσφοβικά σε έξι lgbtqi+ άτομα. Εκτόξευσαν απειλές, τα γελοιοποίησαν, τους επιτέθηκαν σωματικά, αποπειράθηκαν να τα ληστέψουν, ενώ οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι με την πρότασή τους να απομακρυνθούν τα θύματα από το χώρο, στρατεύτηκαν εμμέσως με τους θύτες.

Αυτή είναι μόνο μια από τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις που γίνονται καθημερινά και επαναλαμβανόμενα, τόσο στη περιοχή του Θησείου, όσο και σε άλλες περιοχές του κέντρου που θεωρούνται ασφαλείς, όπως το Γκάζι, τα Εξάρχεια, η Πλάκα κλπ. Γίνονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται αύξηση ομοφοβικών/τρανσφοβικών επιθέσεων, ρατσιστικών επιθέσεων, βιασμών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και γενικότερη άνοδο της άκρας δεξιάς, των εθνικιστών, των φασιστών και των νεοναζί.

Τέτοια περιστατικά δεν είναι ανεκτά! Αποφασίσαμε να καλέσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θησείο (γρασίδια, απέναντι από τον σταθμό ΗΣΑΠ), τη Δευτέρα 21/8, 6 μμ. Καλούμε όλες τις lgbtqi+ ατομικότητες και συλλογικότητες, καθώς και κάθε σύμμαχο, αλληλέγγυο άτομο να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία. Πατριαρχικές, εξουσιαστικές, ρατσιστικές και γενικότερα φοβικές, ματσό και καταπιεστικές συμπεριφορές δε χωράνε στη συγκέντρωση.

 




Δες και αυτό!