Νεκρή η Holly Boswell, δημιουργός του συμβόλου της τρανς κοινότητας

15/08/2017
από

Holly Boswell θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο σημαντικές ακτιβίστριες της τρανς κοινότητας. Παράλληλα ήταν συγγραφέας, μέντορας και δημιουργός του συμβούλου των τρανς. Η ίδια απεβίωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ηλικία 67 ετών.

Γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1950 και μεγάλωσε στα προάστια στην Ουάσιγκτον. Σπούδασε αγγλική φιλοσοφία και μουσική σύνθεση στο Oberln College στο Οχάιο. Αποφοιτώντας ως ανώτερη μελετητής το 1972, συνέχιζε να γράφει πρωτοποριακά δοκίμια όπως τα “The Transgender Alternative (1990)”, “The Transgender Paradigm Shift toward Free Expression (1997)”, και “The Spirit of Transgender (2000)”.

Η Boswell μελετούσε παγκόσμιες θρησκείες και φιλοσοφία. Ήταν η πεποίθησή της ότι η ανθρώπινη εξέλιξη πρέπει να υπερβεί το δυαδικό φύλο. Εργάστηκε ως σύμβουλος τρανς ατόμων και συμμετείχε σε εκπαιδευτικά προγραμμάτα. Ίδρυσε την ομάδα υποστήριξης Phoenix Transgender στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας το 1986 και ήταν γνωστή για τα καινοτόμα σεμινάρια που διεξήχθησαν σε διαδημοτικές διασκέψεις από το 1991. Η Boswell ίδρυσε το πνευματικό δίκτυο “Kindred Spirits” το 1993. Το 2000, δημιούργησε το Tree House.

Ήταν το 1993 που δημιούργησε το σύμβολο της τρανς κοινότητας, το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστό από ένα σχέδιο που έδωσε στον Wendy Parker, ο οποίος με τη σειρά του το έδωσε στην Nancy R. Nangeroni, η οποία ψηφιοποίησε την εικόνα.

Η αιτία του θανάτου της Boswell είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή. Το σύμβολο και το πνεύμα της θα συνεχίζουν να εμπνέουν τις επόμενες γενιές.

 




Δες και αυτό!