5 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο προφίλ σου στα dating apps 

10/08/2017
από

…εκτός κι αν θέλεις να πάρεις το ρίσκο της απόρριψης από τον άνδρα των ονείρων σου.

Αυστηρά να αποφεύγονται τα εξής:

1. Η λέξη “καθαρός”

Προφανώς, δεν αναφερόμαστε σχετικά με την εξοικείωση κάποιου με το αποσμητικό και το σαπούνι, αλλά με την εξομοίσωση του καθαρού ατόμου με το άτομο που είναι αρνητικό στον ιό HIV κι η υποδήλωση ότι αν ένα άτομο έχει τον ιό HIV τότε δεν είναι “καθαρό” .
Δίνοντας την εντύπωση ότι τα άτομα που είναι θετικά στον ιό HIV είναι «βρώμικα» αυτόματα υιοθετείς έναν από τους χειρότερους τρόπους στιγματισμού τους, κάτι που μάλλον θα χτυπήσει άσχημα σε ανθρώπους που διαβάζουν το προφίλ σου και σίγουρα θα σε χαρακτηρίσουν, το λιγότερο, αμόρφωτο.


2. Η φωτογραφία που δε φαίνεται τίποτα

Εντάξει, όλοι μας θέλουμε να δούμε το πρόσωπο του άλλου, αλλά μπορεί να μην θέλεις να αποκαλύψεις τον εαυτό σου. Αντ ‘αυτού ειλικρινά τώρα, νομίζεις ότι το παίζεις έξυπνος ανεβάζοντας μία φωτογραφία με καπέλο, γυαλιά ηλίου, 10 φίλτρα κι ένα κάρο σκιές; – “Ναι, γιατί έτσι & ανεβάζω φωτογραφία & δεν φαίνομαι, τέλειο;” Όχι! Λάθος!

Υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι θέλουν να δουν το πρόσωπο κάποιου: θέλουν να δουν πώς είσαι. Το να προσπαθείς να κρύψεις την εμφάνισή σου αποθαρρύνει τους άλλους χρήστες. Εάν, παρόλα αυτά, δεν θέλεις να τοποθετήσεις φωτογραφία με το πρόσωπό σου στο προφίλ σου, τότε μπορείς με το 1ο μήνυμα που θα στείλεις σε κάποιον, να συμπεριλάβεις και μία φωτογραφία σου με το πρόσωπό σου, που θα φαίνεται κανονικά. Οι περισσότεροι το εκτιμούν αυτό.


3. Όχι μαύροι / Ασιάτες / Άραβες / Λευκοί / οτιδήποτε άλλο

«Αλλά αυτή είναι μόνο η προτίμησή μου!» …Φίλε μου, ήδη σε ακούω να κλαις.
Εντάξει, οπότε μας λες, ότι έχεις πολύ περιορισμένα γούστα, ένας είναι ο τύπος σου και μοναδικός και δε θέλεις ανθρώπους, που ξεφεύγουν από αυτό, να έρχονται σε επαφή μαζί σου, αλλά η αλήθεια για τον “τύπο” κάποιου είναι ότι μπορεί να αλλάξει, ειλικρινά!
Ακριβώς επειδή ποτέ δεν συνάντησες κάποιον με συγκεκριμένου χρώμα δέρματος / εθνικότητας με τον οποίο θα ήθελες να κάνεις σεξ, δεν σημαίνει ότι ποτέ δεν θα σου συμβεί.

Περιορίζεις τον εαυτό σου χωρίς λόγο – και αν ψάχνεις αγάπη – ή σεξ – φαντάζομαι ότι δεν θέλεις ποτέ να υπάρχουν περιορισμοί στις επιλογές σου. Εμπιστέψου με. Επιπλέον, αν ποτέ δεν σου έχει συμβεί να λάβεις ένα μήνυμα τύπου «μην ξαναεπικοινωνήσεις μαζί μου εξαιτίας του χρώματος του δέρματός σου» (που είναι ουσιαστικά αυτό που λες), ίσως να μην γνωρίζεις πόσο συντετριμένοι μπορεί να αισθάνονται μετά…


4. «Όχι χοντροί, χωρίς θηλυπρεπείς»

Και πάλι, μπορείς να πεις ότι είναι απλά η προτίμησή σου, αλλά σε κάποιον που διαβάζει αυτά τα λόγια, μπορεί να είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για την αυτοεκτίμησή του.
Όχι μόνο ενισχύεις τα στερεότυπα του διπόλου φύλων και των προτύπων σχετικά με το σώμα, αλλά προβάλλεις τον εαυτό σου ως αποτρεπτική κι αποτρόπαιη κακιά μάγισσα. Κι αυτό δεν έκανε ποτέ καλή εντύπωση σε κανέναν.

Κι αν δεν πιστεύεις εμάς, ορίστε κάτι λίγα αποτελεσμάτα σχετικής έρευνας. Ρωτήθηκαν άτομα που χρησιμοποιούν dating apps πώς θα ήθελαν να τους απαντήσει κάποιος, που δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, όταν εκείνοι στέλνουν ένα κομπιμέντο κι ο παραλήπτης δεν ενδιαφέρεται. Το 55% απάντησε ότι ένα απλό «ευχαριστώ» και τίποτα άλλο, είναι υπερ-αρκετό για να πάρουν το μήνυμα. Το 18% δήλωσε ότι στην πραγματικότητα θα προτιμούσαν να μην λάβουν καμία απάντηση ή να μπλοκαριστούν, ώστε να μην χάσουν το χρόνο τους σε άσκοπο chat. Τα υπόλοιπο 17% δήλωσε, ότι ήλπιζε, ότι ένα απλό κομπλιμέντο θα οδηγούσε σε συζήτηση ή ακόμη και σε φιλία.

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να τους ευχαριστήσουμε όλους, αλλά ένα απλό, ευγενικό και σύντομο «ευχαριστώ» που δεν εμπλέκεται σε περαιτέρω συνομιλία, αναγνωρίζεται από τα περισσότερα άτομα ως «Αυτό το άτομο δεν ενδιαφέρεται πραγματικά» και αρκεί. Οπότε, οι μισαλλόδοξες δηλώσεις στο προφίλ σου περιτεύουν.


5. Είμαι όσο φαίνομαι

Με άλλα λόγια, μην λες ψέματα για την ηλικία σου. Βασικά, μην λες ψέματα γενικά. Αν φοβάσαι ότι θα σε κρίνουν αν πεις την ηλικία σου, απλά μπορείς να παραλείψεις να το αναφέρεις στο προφίλ της εφαρμογής. Αν αποφασίσεις όμως να πεις ψέματα τότε:
α) Αποθαρρύνεις τον άνδρα τον ονείρων σου, που μπορεί να του αρέσουν οι άνδρες της δικής σου ηλικίας και
β) Μπορεί αυτό το ψέμα να οδηγήσει σε μια αμήχανη συζήτηση, όταν συναντηθείς με κάποιον από κοντά κι αν σου αρέσει πραγματικά θα πρέπει, έτσι κι αλλιώς, να το αποκαλύψεις.

Υ.Γ.: Το να μην αναφέρεις την ηλικία σου, αλλά και το να χρησιμοποιείς μια φωτογραφία, που έβγαλες πριν χρόνια με τους κολλητούς σου σε κάτι διακοπές, επίσης θεωρείται ως μια μορφή διαδικτυακής ανεντιμότητας. Να τα λέμε κι αυτά.


Πώς να είναι το προφίλ σου:
– Να είσαι ειλικρινής.
– Να εκπέμπεις μία θετική ενέργεια, αντί να είσαι αρνητικός με τα 3/4 του πληθυσμού της γης ή ομοφοβικός εναντίον ενός gay πιθανού φίλου στο app.
– Να είσαι έτοιμος να αποκαλύψεις τον εαυτό σου.




Δες και αυτό!