Με τον Αύγουστο να αποτελεί τον πιο “τουριστικό” μήνα της καλοκαιρινής περιόδου, τo νέο μας τεύχος κυκλοφορεί σε δύο γλώσσες (ελληνικά – αγγλικά) και αποκτά global χαρακτήρα. Μ΄αυτή, λοιπόν, την (global) διάθεση, καλέσαμε τον Davey Wavey, τη μεγαλύτερη gay προσωπικότητα του YouTube, να μας μιλήσει για το τι σημαίνει να είσαι ο πιο αναγνωρίσιμος gay vlogger στον κόσμο.

Antivirus Magazine No75

Και επειδή ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει Μύκονος, στις σελίδες μας θα βρείτε ένα εκτενές αφιέρωμα για την gay ιστορία του νησιού των ανέμων, καθώς και έναν πλήρη οδηγό επιβίωσης για να μην πιαστείτε ξανά αδιάβαστοι.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνωστές μας στήλες μόδας, πολιτισμού, υγείας κλπ.

Editorial 75

Zούμε σε μια χρονική περίοδο της ιστορίας του ανθρώπινου γένους που τα βιώματα και οι εμπειρίες μας μπορεί να διαφέρουν ριζικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ταυτόχρονα όμως, όλες οι άκρες της γης έχουν έρθει πιο κοντά από ποτέ με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Συνεπώς, δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεθούμε σε μέρη που τα δικαιώματά μας καταπατούνται καθημερινά ή δεν αναγνωριζόμαστε ως υπάρξεις. Άλλοι άνθρωποι να έρθουν σε σημεία του κόσμου και να φέρουν μαζί τους προκαταλήψεις που έχουν ξεπεραστεί γενιές πίσω. Καθημερινά, πλέον, έχουμε επαφή με ανθρώπους που έχουν υπάρξει θύματα ή θύτες σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ο χαρακτήρας εν ολίγοις του κάθε ατόμου δίπλα μας μπορεί να έχει διαμορφωθεί από εξαιρετικά διαφορετικές συνθήκες και εμπειρίες.Αυτό το σημείο της ιστορίας μας είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά σημαντικό. Από τη μία, γιατί δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία προς την ανθρωπιστική εξέλιξη λόγω των συσσωρευμένων εμπειριών και της τεχνολογικής εξέλιξης. Αλλά δυστυχώς δίνει την ίδια δυνατότητα και στην αντίθετη κατεύθυνση. Και αποτελέσματα αυτής της σύγκρουσης είναι ήδη ορατά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μέλλον στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένο και εγωκεντρικό. Ο μόνος τρόπος για να εξελιχθούμε σε αυτό το σημείο, πιστεύω πως είναι να έχουμε τη σκέψη και την καρδιά μας ανοιχτή στο βίωμα της/του κάθε ανθρώπου. Να αναγνωρίσουμε ότι σκοπός μας είναι να ξεπεράσουμε την οδύνη και να αναγνωρίσουμε ό,τι πιο όμορφο έχουμε. Και να το μοιραστούμε.

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος


engilsh version