Η Τσετσενία «κατηγορεί gay άνδρες για τρομοκρατία ως μέλη του ISIS»

03/08/2017
από

Η Τσετσενία φέρεται να κατηγορεί τους gay και bi άνδρες για τρομοκρατικά εγκλήματα, σε μια προσπάθεια να τους σταματήσει από το να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν και κρατούν τους άνδρες, λέγοντας ότι είναι υποστηρικτές του ισλαμικού κράτους.

Νωρίτερα φέτος, ανακαλύφθηκε ότι η περιοχή έκανε μαζικές συλλήψεις gay ανδρών και τους έστειλε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ως μέρος μιας αντι-ομοφυλοφιλικής επιχείρησης.

Η κυβέρνηση του Κρεμλίνου και της Τσετσενίας αμφισβητούσαν και διέξευδαν επανειλημμένα τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν gay άνδρες στην περιοχή, πόσο μάλλον ότι κρατούνται και βασανίζονται.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Κάϊροφ δήλωσε βέβαια ανοιχτά και δημοσίως ότι θέλει όλοι οι LGBT + άνθρωποι της χώρας να εξαλειφθούν μέχρι και τις 26 Μαΐου, που σηματοδοτούσε την έναρξη των μουσουλμανικών διακοπών, του Ραμαζανιού.

Μετά από αυξημένη διεθνή πίεση, η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει έρευνα για το ζήτημα στην Τσετσενία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιπτώσεις για το τσετσενικό κράτος, παρόλο που η έρευνα είχε ευρύματα.

Ωστόσο, το Crime Russia αναφέρει τώρα ότι οι τσετσενικές δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν αρκετούς gay άνδρες με την υποψία τρομοκρατίας.

Οι οικογένειες έχουν ήδη έχουν αναγκαστεί να γράψουν και να υπογράψουν δηλώσεις, ότι οι συγγενείς τους έχουν εγκαταλείψει την Τσετσενία για να κατευθυνθούν στη Συρία.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μόλις 120 ημέρες από τότε που τις πρώτες αναφορές για την κράτηση και τον βασανισμό gay ανδρών στην Τσετσενία και ένα μήνα μετά την ανακοίνωση από το Ρωσικό LGBT Δίκτυο που αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα συλλήψεων στην περιοχή.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!