Αιδεσιμότατος: Οι λέξεις “gay” & “pride” κινδυνεύουν να καταστραφούν

01/08/2017
από

Αλήθεια τώρα; Μετά το ουράνιο τόξο, που ο Ken Ham, ιδιοκτήτης του «ιστορικού μουσείου» Ark Encounter, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο που πρέπει να γυρίσει πίσω στην εκκλησία, τώρα ένας αιδεσιμότατος λέει ότι οι λέξεις “gay” και “pride” κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Ο Hull Minster ίδρυσε μια LGBT+ Υπηρεσία για να γιορτάσει το Pride. Ο αιδεσιμότατος κ. Dr. Neal Barnes ηγείται της υπηρεσίας, περιγράφοντας την εκκλησία ως “ένα μέρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι” . Ωστόσο, δεν συμφώνησαν όλοι μαζί τους.

Ο αιδεσιμότατος Melvin Tinker – ο οποίος είναι ιερέας στον Άγιο Ιωάννη, στο Νιούλαντ στο βόρειο Hull – διατύπωσε τις σκέψεις του στο blog του ως εξής:

Μετά από περίπου 1/4 του αιώνα που ζω στην πόλη του Hull, η αγάπη μου για τους ανθρώπους και τον τόπο μεγαλώνει κάθε χρόνο και η λέξη “pride” είναι μια λέξη που θα χρησιμοποιούσα ανεπιφύλακτα για να περιγράψω την αγάπη μου για την πόλη» , έγραψε.

Αλλά φυσικά, αυτή η λατρεμένη λέξη, όπως κι η λέξη «gay» , κινδυνεύει να καταστραφεί καθώς συσχετίζεται ολοένα και περισσότερο με εκείνους που προσπαθούν να ομαλοποιήσουν τη δραστηριότητα της LGBTQ κοινότητας ως μέρος της “mainstream” ζωής.” 

Ο αιδεσιμότατος Melvin Tinker εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Hull ανακηρύχθηκε ως City of Culture το 2017, αλλά ισχυρίστηκε ότι η ύπαρξη μιας LGBT + υπηρεσίας στην εκκλησία σημαίνει, ότι ο Θεός έχει δώσει την ευλογία του στις σχέσεις του ίδιου φύλου και φυσικά, αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί:

Το μήνυμα που θα μεταδίδεται τότε είναι ότι ο Θεός (όπως συμβολίζεται από το κτίριο, τη λειτουργία, τον κλήρο) εγκρίνει τις ομοφυλοφιλικές, λεσβιακές και τρανς σχέσεις τόσο, όσο και τις ετεροφυλοφιλικές. Όμως, παραδοσιακά αυτός είναι ο τόπος, δίνει την αγιότητα του Θεού στις σχέσεις άνδρα-γυναίκας, που ευλογούνται με το γάμο” .




Δες και αυτό!