Παρέμβαση Ραγκούση για την ομοφοβική επίθεση στην Πάρο

26/07/2017
από

Παρέμβαση με θέμα «Σεξουαλική ταυτότητα, επόμενη Ελλάδα» έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή το θλιβερό γεγονός της βιαιοπραγίας, σε βάρος ενός νέου παιδιού στην Πάρο, πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Ραγκούσης διερωτήθηκε «Ποιος ήταν ο λόγος της βίαιης επίθεσης. Ότι σε κάποιους δεν άρεσε ο τρόπος που ήταν ντυμένος ο νέος από την Πάρο ή θεωρούσαν ότι δήλωνε ιδιαίτερη και κατ` αυτούς ενοχλητική σεξουαλική ταυτότητα;» .

«Η είδηση ήταν για μένα σοκαριστική» επεσήμανε «όχι μόνο γιατί συνέβη στον τόπο με τον οποίο συνδέομαι προσωπικά και τον οποίο υπηρέτησα ως δήμαρχος. Αλλά και γιατί το συγκεκριμένο συμβάν αποκάλυψε βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις και νοσηρές νοοτροπίες με τις οποίες καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι συνάνθρωποί μας, που διεκδικούν την σεξουαλική τους ταυτότητα και όχι μόνο. Συνάνθρωποί μας που διεκδικούν τελικά το δικαίωμα να ζήσουν με τρόπο που διαφέρει από τις επιλογές των πολλών. Να ζήσουν ευτυχισμένοι» .

Ο πρώην υπουργός, στην παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι «προκαταλήψεις και νοοτροπίες μάλιστα που, αν λάβουμε υπόψη ότι οι δράστες του συγκεκριμένου επεισοδίου ήταν Ιταλοί, προφανώς δεν χαρακτηρίζουν μόνο την ελληνική κοινωνία. Όμως, το ζήτημα που αναδεικνύεται από περιστατικά, όπως αυτό της Πάρου, δεν αφορά μόνο αντιλήψεις και νοοτροπίες, με τις οποίες καθένας καλείται να αναμετρηθεί σε προσωπικό επίπεδο κι οι οποίες δεν αλλάζουν απ` τη μια μέρα στην άλλη. Δυστυχώ,ς οι αντιλήψεις αυτές κι οι νοοτροπίες αντανακλώνται σε καθημερινές πράξεις διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος των ΛΟΑΤ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!