Non-binary καλλιτέχνης μιλά για την περίοδο των φύλων

26/07/2017
από

Νon-binary καλλιτέχνης υπενθυμίζει στις ΗΠΑ ότι η περίοδος δεν αφορά μόνο γυναίκες. Ο καλλιτέχνης Cass θέλει να μας ευαισθητοποιήσει #bleedingwhiletrans.

Non-binary τρανς καλλιτέχνης μοιράζεται με το κοινό φωτογραφίες, που απεικονίζουν στιγμές περιόδου για να μας υπενθυμίσει, ότι η περίοδος δεν είναι απλά μία εμπειρία που βιώνουν μόνο οι γυναίκες.

Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε έναν χαρακτήρα τον Toni the Tampon που χρησιμοποιείται για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για να βοηθήσει να καταλάβουμε ότι «η περίδος είναι όλων των φύλων» .

Μια από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες απεικονίζει ένα σημάδι από περίοδο πάνω στο παντελόνι που φοράει, ενώ μία πινακίδα γράφει «η περίοδος δεν είναι μόνο για τις γυναίκες #bleedingwhiletrans» .

Ο καλλιτέχνης μίλησε στο Metro για την έμπνευση πίσω από τον Toni the Tampon, λέγοντας στην εφημερίδα: «Ως ακτιβιστής στον χώρο της εμμηνορροϊκής υγείας, δουλεύω τα τελευταία χρόνια για να προωθήσω τη μεγαλύτερη συμμετοχή των φύλων. Το να έχεις περίοδο χωρίς να αυτοπροσδιορίζεσαι ως γυναίκα μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βιώνεις μία συνεχή μάχη τόσο με το σώμα σου όσο και με έναν ολόκληρο κόσμο, που σου λέει συνεχώς ότι η ταυτότητά σου δεν είναι πραγματική.

Ο καλλιτέχνης ελπίζει ότι ο Toni “θα χρησιμεύσει ως ένα διασκεδαστικό και χιουμοριστικό άλμα για να μας βοηθήσει να μιλήσουμε για την περιόδο χωρίς ταμπού, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ποικιλομορφία στην κοινότητα εκείνων που έχουν περίοδο. Ονειρεύομαι μια μέρα, όπου θα μπορούμε να μιλάμε για την περίοδό μας χωρίς να ανησυχούμε για το ποιος μας ακούει ή να νιώθουμε σαν να συζητάμε για κάτι βρώμικο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!