Διακοπές μαζί με τα κατοικίδιά μας

24/07/2017
από

Ξεκινάει η περίοδος των διακοπών κι εσύ σκέφτεσαι αν θα μπορέσεις να αφήσεις πίσω και να αποχωριστείς τον πιστό σου τετράποδο φίλο;

Δεν υπάρχει λόγος! Φέτος, κάνε διακοπές μαζί του και μην σε αγχώνει πού θα τον αφήσεις, πώς θα τον αποχαιρετίσεις και πόσο θα σου λείψει. Νιώθεις ότι ο σκύλος σου είναι μέλος της οικογένειας σου και το πιο πιθανό είναι κι αυτός να αισθάνεται έτσι, μιας κι είναι αγελαία ζώα και γι’ αυτό δεν τους αρέσει να μένουν πίσω μόνα τους.

Ευτυχώς, τώρα πια υπάρχουν όλο και περισσότερες επιλογές στον τουρισμό για ξενοδοχεία φιλικά προς τα κατοικίδια κι η νομοθεσία μας επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά τους με τα μέσα μεταφοράς με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.


Μεταφορά

Πλοίο, αεροπλάνο ή αμάξι; Η κάθε επιλογή θέλει και την κατάλληλη προετοιμασία.

Με το αυτοκίνητο:
Αν οδηγείς, τα πράγματα είναι εύκολα. Ένα σαμαράκι ασφαλείας με μια ζώνη ασφαλείας δεμένη στο πίσω κάθισμα είναι απαραίτητη. Επίσης, σιγουρέψου, ότι υπάρχει επαρκής κλιματισμός στο αμάξι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Με το πλοίο:
Στα περισσότερα πλοία υπάρχουν ειδικοί χώροι φύλαξης για κατοικίδια, περιορισμένα σε αριθμό βέβαια και τα σκυλιά δεν επιτρέπονται στους εσωτερικούς χώρους. Κανένα άγχος! Προμηθεύσου έναν υπνόσακο και πέρνα ένα βράδυ κάτω από τα αστέρια (αν ταξιδεύεις βράδυ) στο κατάστρωμα παρέα με τον πιστό σου φίλο, τι καλύτερο απ’ αυτό; Έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό και σακούλες για τα περιττώματα του φίλου σου.

Με το αεροπλάνο:
Στα αεροπλάνα το πιο σοφό πράγμα είναι να ελέγξεις τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες, που διέπουν την εναέρια μεταφορά ζώων, αλλά και τι ισχύει στην εκάστοτε εταιρεία. Συνήθως, επιτρέπονται μέσα στην καμπίνα αεροσκάφους 1-2 σκυλιά ανά πτήση, μέχρι 8 κιλά (μαζί με την τσάντα μεταφοράς), ενώ μεγαλύτερα σκυλιά μεταφέρονται στους ειδικούς χώρους του αεροσκάφους, όπου σ’ αυτή την περίπτωση, τους δίνεται μία μικρή δόση μέθης, για να μειωθεί το στρες από όλη αυτή την διαδικασία.

Σε όλες τις περιπτώσεις φροντίζουμε να έχουμε ενημερωμένο το ιατρικό βιβλιάριο του κατοικίδιου μας, όλα τα απαραίτητα εμβόλια και τις αντιπαρασιτικές θεραπείες.


Διαμονή

Για την αναζήτηση της κοινής σας διαμονής, το ίντερνετ είναι ο καλύτερός σου φίλος Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι με εκατοντάδες ξενοδοχεία φιλικά προς τα κατοικίδια. Ένα τηλεφώνημα στο εκάστοτε ξενοδοχείο, όπου μπορείς να διευκρινίσεις τις συνθήκες διαβίωσης του κατοικίδιου σου, θα σου εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Μπορεί οι διακοπές σου φέτος να χρειαστούν λίγο παραπάνω οργάνωση, αλλά στο τέλος θα δεις πόσο πολύ άξιζε να έχεις τον τετράποδό σου φίλο μαζί σου και να απολαύσετε μαζί την ξεγνοιασιά και την χαλάρωση.




Δες και αυτό!