Όταν οι περαστικοί “εξηγούν” το φετινό σύνθημα του Τhessaloniki Pride

24/07/2017
από

Η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ –Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και την Μη Βία” συμμετέχει ενεργά, εδώ και 24 χρόνια, σε δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν σαν στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων.

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ, έδωσε το παρόν στο 6ο Thessaloniki Pride οργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με ομάδες Ρομά και προσφύγων.

Με αφορμή το φετινό σύνθημα, «Έλα όπως είσαι», καθώς και τη συζήτηση που προκύπτει κάθε φορά για το εάν χρειάζεται να γίνεται το/ένα Pride, η ΑΝΤΙΓΟΝΗ πραγματοποίησε μια δράση, τον «Τροχό της Υπερηφάνειας», και μια μικρή έρευνα στην οποία ζητούσε από τους συμμετέχοντες να πουν τι σημαίνει γι αυτούς το φετινό σύνθημα.

Στον «Τροχό της Υπερηφάνειας» οι συμμετέχοντες κέρδιζαν με έναν διασκεδαστικό τρόπο χρήσιμες γνώσεις σχετικά με την ιστορία,τους σταθμούς καθώς και μερικά από τα πρόσωπα του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η μικρή έρευνα πραγματοποιήθηκε και αυτή με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνταν να απαντήσουν στο τι σημαίνει για αυτούς το φετινό σύνθημα του Pride. Κάποιοι απάντησαν στα ελληνικά ενώ αρκετοί και σε άλλες γλώσσες.Πολλοί απάντησαν με ένα σχέδιο. Κάθε απάντηση είχε τη σημασία της και για εμάς ήταν πολύ σημαντική. Αυτή η ιδέα προέκυψε όταν μέσα από συζητήσεις μεταξύ μας καταλάβαμε ότι κάθε ένας λάμβανε διαφορετικό νόημα από το φετινό σλόγκαν, οπότε και αποφασίσαμε ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι σημαίνει για όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την μεγάλη γιορτή.

Η αλληλεπίδραση με τον κόσμο στις δράσεις και η ανατροφοδότηση από αυτούς ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική.

Έτσι, αποφασίσαμε να μοιραστούμε αρκετές από τις φωτογραφίες μας καθώς και μερικές από τις απαντήσεις της μικρής αυτής έρευνας.




Δες και αυτό!