Γαλλία: Queer ομάδα αντιδρά στο σχέδιο Macron για το άσυλο

21/07/2017
από

LGBT ακτιβιστές διαδήλωσαν εναντίον του σχεδίου για το άσυλο, που προγραμματίζει να εφαρμόσει ο Emmanuel Macron στη Γαλλία.

Ομάδα Γάλλων LGBT+ ακτιβιστών έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρία εναντίον του Προέδρου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 20 queer ακτιβιστές κρέμασαν ένα πανό πάνω από μια γέφυρα κοντά στο Palais du Louvre, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ασύλου της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Στο πανό έχουν γράψει: “Ο Macron κάνει τους μετανάστες να λιμοκτονούν. Τα queer άτομα ενάντια στα σύνορα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρωθυπουργός της χώρας Edouard Philippe ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης για έναν νέο νόμο, που θα επιταχύνει τις απελάσεις για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα, μαζί με ένα επιπρόσθετο ακόμη σχέδιο, για την επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου και αύξησης του αριθμού των κατοικιών, που θα προσφέρονται σε νέους μετανάστες.

Εισάγω (τα μέτρα αυτά) με κάθε ταπεινοφροσύνη, καθώς γνωρίζω απόλυτα, ότι τα ζητήματα που διακυβεύονται σήμερα είναι δύσκολα” , δήλωσε ο Philippe. “Δεν ήταν εύκολο να επιλυθούν, δεν έχω αμφιβολία ότι θα είχαν ήδη λυθεί (αν ήταν δυνατόν).

Ένας από τους ακτιβιστές, που συμμετείχαν στη διαδήλωση, ο δημοσιογράφος Cy Lecerf Maulpoix, εξήγησε τις ενέργειες της ομάδας σε ένα κείμενο για την The Huffington Post. Γράφει, ότι το προτεινόμενο σχέδιο θα οδηγήσει σε “περισσότερη αστυνόμευση, περισσότερους διωγμούς, περισσότερες καταπιέσεις και μεγαλύτερη ευπάθεια” .

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155591284169250&set=a.10151056678349250.447567.636544249&type=3&theater

Ο Maulpoix γράφει ακόμη, ότι η διεθνής εικόνα του Macron δεν αποτελεί πραγματική εκπροσώπηση των απόψεων του προέδρου. Αναφέρει μάλιστα, ότι ο Macronκαλλιεργεί το ύφος του Justin Trudeau με μεγάλη αφοσίωση.

Και συνεχίζει:

Ωστόσο, η γεωγραφική απόσταση θολώνει την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας. Και πίσω από το ίδιο το ουράνιο τόξο, τα ανθρώπινα δικαιώματα φιλικά κλείνονται μέσα στη ντουλάπα, που αποφάσισε εκεί να τα κρύβει, όταν αντιμετωπίζει τη διεθνή κοινότητα, άλλη μία αλήθεια που πρέπει να κάνει coming out» .

Ασχολήθηκε επίσης, με τη μεταχείριση των μεταναστών στο Calais και συνέκρινε τη δίωξη των LGBT+ ατόμων αιτούντων άσυλο με την κατάσταση, που εκτυλίσσεται στην Τσετσενία:

 “Για πολλά χρόνια, πολλοί μετανάστες έχουν διωχθεί στη Γαλλία στο Calais (στα γαλλικά σύνορα κοντά στην Αγγλία) και στην υπόλοιπη χώρα. Σήμερα, εκδιώκονται από την αστυνομία στο δάσος για να μην μπορούν να κοιμηθούν. Αποκλείονται επίσης, από τα περισσότερα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Το νερό δηλητηριάζεται τακτικά από τα χημικά αέρια της αστυνομίας, η διανομή τροφίμων, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες γυναίκες και τα παιδιά, απαγορεύεται.

Αν δεν μιλήσω για την κατάσταση των LGBTQI ανθρώπων στη Γαλλία τώρα – ή για την άνοδο της LGBT-φοβίας κ.λπ. (εδώ υπάρχουν πολλά πράγματα για να πούμε) – είναι επειδή αποφασίσαμε από κοινού ως ομάδα συμμάχων να καταγγείλουμε μια κατάσταση, που είναι σχεδόν εξίσου απάνθρωπη με τους διωγμούς των gay στην Τσετσενία, που τόσο μας σόκαρε όλους τελευταία.

Τέλος, ο Maulpoix υποστήριξε, ότι η κριτική του Macron για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την αδράνεια του δεύτερου σχετικά με την κατάσταση στην Τσετσενία ήταν μια απόπειρα «εκτροπής του βλέμματος» από τη δική του δίωξη των LGBT + αιτούντων άσυλο.




Δες και αυτό!