Ζάννα Αρτέμη: Έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Αρκαδία

19/07/2017
από
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ζωή θα κυλήσει αρμονικά και φέτος το καλοκαίρι στο πέτρινο χωριό των Λαγκαδινών μαστόρων της Αρκαδίας, έρχεται μία έκθεση σύγχρονης τέχνης, στο χώρο που της ανήκει.

Η Ζάννα Αρτέμη παρουσιάζει τη νέα της προσωπική δουλειά (ζωγραφική, installation, performance) στο χωριό Λαγκάδια Αρκαδίας, σε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο του 1860, που η φθορά του χρόνου το κάνει να μοιάζει με έτοιμο σκηνικό θεάτρου.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Είστ’ ούλοι φερμένοι;» που σημαίνει «Έχετε έρθει όλοι;» . Πρόκειται για ιδιωματισμό τοπικής διαλέκτου, η οποία διατηρείται ζωντανή στην ευρύτερη περιοχή έως σήμερα.

Σκοπός της έκθεσης είναι αφενός να προκαλέσει ερωτηματικά, απορίες κι αμφισβητήσεις σχετικά με την υφιστάμενη σχέση του ανθρώπου με τη φύση κι αφετέρου να επαναπροσδιορίσει τη θέση του μέσα σ’ αυτήν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αρμονική συνύπαρξη και των δύο πλευρών.

Κοιτάζοντας κανείς το χωριό από ψηλά, αφήνει το μάτι του να χαϊδέψει κλιμακωτά τα κτίσματα στις πλαγιές του βουνού, ακολουθώντας έναν σπονδυλωτό άξονα. Την ίδια εικόνα δημιουργεί και στο εσωτερικό του το κτήριο, όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση. Με άξονα τον μακρύ διάδρομο, μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε πολλά δωμάτια. Κι όπως τα σπίτια του χωριού, έτσι κι οι χώροι, όπου στήθηκαν τα έργα έχουν να διηγηθούν μοναδικές ιστορίες, ακριβώς σαν κι αυτές που ξεπηδούν μέσα από τα κείμενα, που η καλλιτέχνιδα έχει επιλέξει, για να συνοδέψουν τα εκθέματά της.

Προσεγγίζοντας θέματα, όπως οι υπαρξιακές αναζητήσεις, η καρποφορία της γης κι η πολυπλοκότητα της περιβάλλουσας χλωρίδας, αυτή η έκθεση μάς καλεί να μπούμε στον κόσμο της τέχνης, βλέποντας τα πράγματα αλλιώς. Όπως είπε κι ο Γιάννης Κουνέλλης, «Γι’ αυτό ο καλλιτέχνης γίνεται καλλιτέχνης. Για τα πράγματα που λείπουν» .

Η Living Country τιμώντας τους καταστατικούς της στόχους και πιστή στην κοσμοθεωρία των μελών της, ενεργοποιεί τις πλατφόρμες έκφρασης που δημιούργησε, στην πατρίδα της πέτρας, στο χωριό Λαγκάδια της Ορεινής Αρκαδίας, φιλοξενώντας σ’ αυτές, ακόμα μία φορά, πλήθος εικαστικών και πολιτιστικών δημιουργιών, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα πρωτεύουσα-επαρχία-πόλη-χωριό και δίνοντας την ευκαιρία στους καλοκαιρινούς επισκέπτες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, να απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι μέσα από ένα άλλο πρίσμα.

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης της διακεκριμένης εικαστικού πλαισιώνεται από μία σειρά καλλιτεχνικών δρώμενων κατά τη διάρκεια του The Little Art Festival.

Σχεδιασμός – Οργάνωση – Υποστήριξη: Living Country

INFO:
Τίτλος έκθεσης: «Είστ’ ούλοι φερμένοι;»
Ζωγραφική, installation, performance
Εγκαίνια: Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ώρα 12:00
Διάρκεια έκθεσης: 29/7/2017 – 30/09/2017
Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 11:00-15:00 & 17:00-20:00
Τόπος: Κτίριο Μαθητικού Κέντρου Λαγκαδίων
Κεντρικός δρόμος, χωριό Λαγκάδια της Ορεινής Αρκαδίας

Πληροφορίες έκθεσης στο Άρωμα καφέ, στο μπαρ Πλάτανος της κεντρικής πλατείας ή στο 6945877 783




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!