Αστέρι του “Heroes” κάνει ένα δυνατό coming out ως gay

14/07/2017
από

O Thomas Dekker, που έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του Ζack στην τηλεοπτική σειρά Heroes, έκανε coming out ως gay, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι είναι παντρεμένος με τον σύντροφό του.

Η απόφαση αυτή του Dekker έρχεται μετά από μία δήλωση ενός παραγωγού της σειράς (Bryan Fuller), που άφησε αιχμές για τη σεξουαλικότητα ενός ηθοποιού, φωτογραφίζοντας, φυσικά τον Dekker.

Mε αφορμή τη δήλωση αυτή, ο ηθοποιός αποφάσισε να απαντήσει με μία ανάρτηση στο Instagram.

https://youtu.be/EIPMFqU3Jsk

“O σεξουαλικός μου προσανατολισμός τέθηκε για μία ακόμη φορά υπό αμφισβήτηση αυτή την εβδομάδα, όταν ένας πολλά υποσχόμενος gay άνδρας χρησιμοποίησε την ομιλία του για ένα βραβείο που παρέλαβε, για να μου κάνει outing.

Αν και δεν ανέφερε το όνομά μου, οι εξειδικευμένες λεπτομέρειες στην αναφορά του έκαναν εύκολο για το κοινό και τα μέσα να ενώσουν τις κουκκίδες.

Αν και είναι μια περίεργη κατάσταση, τον ευχαριστώ γιατί μου έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πω δημόσια ότι όντως είμαι ένας άνδρας που περήφανα αγαπά άλλους άνδρες. Για την ακρίβεια, τον Απρίλιο παντρεύτηκα τον σύζυγό μου και δεν μπορώ να είμαι πιο χαρούμενος γι΄αυτό.

Δεν έχω πει ποτέ ψέμματα στα μέσα σχετικά με τη ρευστότητα της σεξουαλικότητάς μου, αλλά o ισχυρισμός αυτού του άνδρα, ότι έχω κάνει coming out, δεν είναι αληθής. Γιατί δεν το έχω “επίσημα” παραδεχτεί, μέχρι αυτή τη στιγμή. Απλά αρνούμαι να μου κλέψουν αυτή την υπέρμετρη χαρά που μου ανήκει. 

Να πω εγώ τις λέξεις: Είμαι gay. Αυτές οι λέξεις είναι ένα παράσημο τιμής που κανένας δεν μπορεί να κλέψει. 

“A drop of water as light as air”. @brittlrobertson @shelleyhennig @phoebejtonkin @matt_mcinnis @millerlolife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thomas Dekker (@thomas.dekker) στις

Η σεξουαλικότητα και αυτός που είσαι είναι κάτι βαθιά προσωπικό και περίπλοκο πράγμα. Για κάποιους από εμάς, χρειάζεται χρόνος για να γίνει η ανακάλυψη, η καλλιέργεια και η ολοκλήρωση. Είναι κάτι για το οποίο κανείς δε θα έπρεπε να ντρέπεται και σίγουρα κανείς δε θα έπρεπε να προσπαθεί να ξεφύγει απ΄αυτό. 

Συμφωνώ με πολλούς που πιστεύουν ότι είμαι μια σημαντική ευθύνη για τα LGBTQ άτομα, που έχουν μια πλατφόρμα, να κάνουν coming out. Έχει τη δύναμη να αλλάξει μυαλά, να προκαλέσει αντιλήψεις και να κάνει άλλους να αισθάνονται ότι γίνονται κατανοητοί και υποστηρίζονται. Μπορεί να ενισχύσει την εξέλιξη της κοινότητάς μας και να βοηθήσει να αφοπλίσουμε όσους κάνουν διακρίσεις εναντίον μας.

Είναι ένα γενναίο, δυνατό και σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε, αλλά είναι, επίσης, και μια βαθιά προσωπική απόφαση. Κάτι που πρέπει να γίνει μόνο όταν είστε έτοιμοι.

Αν θέλουμε να είμαστε ισχυροί στην gay κοινότητα, η αποστολή μας πρέπει να είναι η υποστήριξη και όχι ο αποκλεισμός. Αγάπη, όχι ντροπή. Επιλέγω να μην κοιτάω πίσω το παρελθόν με μια θλιβερή καρδιά, αλλά μάλλον να εστιάζω στο μέλλον με μία ελπιδοφόρα. Ένα μέλλον όπου ο εαυτός μου και όλοι οι άλλοι μπορούν να αισθάνονται ελεύθεροι να εκφράσουν τον αληθινό τους εαυτό με τιμή και αξιοπρέπεια.

Αποδέχομαι εσάς, τον καθένα από σας, με ανοιχτές αγκάλες, καλοσύνη, πίστη και υπομονή. Για όλους εσάς που με υποστηρίξατε, πριν και τώρα, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Να είστε περήφανοι για αυτό που είστε. Δεν έχει σημασία πόσο θα πάρει.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!