Δώρο η εξορία σε LGBTI άτομα από θρησκευτικό κανάλι της Ρωσία

02/07/2017
από

Θρησκευτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ρωσίας “προσφέρει” στα LGBTI άτομα ένα εισιτήριο για το εξωτερικό χωρίς επιστροφή.

Οι gay άνδρες στη Ρωσία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σ’ έναν διαγωνισμό για ένα αεροπορικό εισιτήριο έξω από τη χώρα και χωρίς επιστροφή από ένα ορθόδοξο χριστιανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Αν είσαι ομοφυλόφιλος κι επιθυμείς να μεταναστεύσεις από τη Ρωσία, το κανάλι της Κωνσταντινούπολης θα σου αγοράσει ένα εισιτήριο μιας διαδρομής με μεγάλη του χαρά” , αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, συνοδευόμενη από emojis αεροπλάνου και προσωπάκι που δείχνει άρρωστο.

Σημειώνεται ακόμη ότι οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει “ιατρικό πιστοποιητικό” που να επιβεβαιώνει “σοδομία ή άλλες μορφές διαστροφής” .

Χαρακτηρίζουν μάλιστα τα LGBTI άτομα «διεστραμμένα» , ότι εμπίπτουν στην αμαρτία του σοδομισμού και συνεχίζουν λέγοντας ότι θα μπορούσαν να «εκπέσουν στις αμαρτίες τους» έξω από τη Ρωσία.

Το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το VK της Αγίας Πετρούπολης, τον πιο δημοφιλή ιστότοπο της Ρωσίας και από τότε έχει συγκεντρώσει πάνω από 34.000 εμφανίσεις.

Περιέχει στιγμιότυπα από τα Pride ανά τον κόσμο και την εικόνα ενός ρωσικού αεροπλάνου που απογειώνεται και προτείνει σ’ αυτούς που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τον παρουσιαστή Andrey Afanasyev.

Ο κ. Afanasyev αναφέρει ότι η Καλιφόρνια θα είναι ένα συμπαθητικό σπίτι για τους LGBT Ρώσους.

«Αυτό δεν είναι ένα αστείο» , τονίζει ο παρουσιαστής Andrey Afanasyev: «Θέλουμε πραγματικά να πάτε εκεί, όπου μπορείτε να υποπέσετε ανοιχτά στις αμαρτίες σας» .

Ο ανώτατος κλήρος της Ρωσίας πριν από ένα μήνα σύγκρινε ανοιχτά την ισότητα στον γάμο με τον ναζισμό, ενώ η νομοθεσία που ενθαρρύνει την ομοφοβία και την τρανφοβία κι απαγορεύει την «ομοφυλοφιλία» υπάρχει σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα, δεν θεωρείται ασθένεια και δεν αποτελεί αντικείμενο δημόσιας καταγραφής. Ωστόσο, η προπαγάνδα των «μη παραδοσιακών σχέσεων» σημαίνει ότι όσοι προωθούν τα δικαιώματα των LGBTI ατόμων μπορεί να συλληφθούν και να τους επιβληθούν σημαντικές κυρώσεις.

Όπως έχουν σημειώσει ορισμένοι, το Tsargard χρησιμοποιεί εικόνες από τα Pride όλου του κόσμου στο βίντεο. Αυτό και μόνο στη Ρωσία θα μπορούσε πολύ εύκολα να θεωρηθεί «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» στο πλαίσιο του νόμου της Ρωσίας.

Το Tsargard είναι ένα δορυφορικό κανάλι, που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τις χριστιανικές ορθόδοξες αξίες κι αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη αρχαίο κέντρο του Ανατολικού Χριστιανισμού και πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο ιδρυτής Konstantin Malofeev είναι επιχειρηματίας και δυνατός υποστηρικτής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Δηλώνει ότι το κανάλι του έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αποτελέσει «πλατφόρμα και φωνή της Ρωσικής Ορθόδοξης πλειοψηφίας» και το συγκρίνει με ένα ρωσικό ισοδύναμο της Fox News. Ισχυρίζεται ότι έφθασε τους 42 εκατομμύρια τηλεθεατές από τον Αύγουστο του 2016 και φιλοξενεί συζητήσεις γύρω από «τα πιο ευαίσθητα ζητήματα στην παγκόσμια οικονομία, τη γεωπολιτική, τον πολιτισμό και τη θρησκεία».




Δες και αυτό!