Ηράκλειο: Στο Πάρκο Γεωργιάδη σήμερα το 3ο Pride της Κρήτης

30/06/2017
από

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα το διήμερο 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου, στο Ηράκλειο.

Το 3ο Pride θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Πάρκο Γεωργιάδη, περιλαμβάνοντας ομιλίες, συναυλίες, δράσεις και δρώμενα από τους συμμετέχοντες και μέλη των οργανώσεων LGBTQI.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής με ομιλίες. Η πρώτη ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα και έχει ως θέμα «Το πάχος ως πολιτική ταυτότητα» με εισηγητές άτομα από την ομάδα «Πολιτικά Χοντρέλες».

Δύο ώρες μετά, ακολουθεί ομιλία με τίτλο «BDSM: Βίωμα και πολιτική» από την ομάδα Spank. Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, ξεκινούν οι μουσικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Γεωργιάδη, οι οποίες περιλαμβάνουν συναυλίες των Basement Generation, Mellow Lizard και Alcalica.

Το Σάββατο, οι εκδηλώσεις του 3ου Pride Κρήτης ξεκινούν με την πορεία που θα πραγματοποιηθεί από τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, στην πόλη του Ηρακλείου. Το ραντεβού της προσυγκέντρωσης έχει δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ η πορεία θα ξεκινήσει μια ώρα μετά. Στις 5 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η ομιλία με θέμα «Non Binary:

Οι έμφυλες ταυτότητες πέρα από την δυιστική κανονικότητα» από μέλος της Queer Ντεκαπάζ, μέλος της Πρωτοβουλίας για ένα Αυτοοργανωμένο Pride των Αναγκών και των Επιθυμιών μας.

Στις 7 , το Συντονιστικό του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης θα παρουσιάσει μια «φεμινιστική και λοατκι ανάλυση στο ροζ ξέπλυμα των κυρίαρχων θεσμών». Μια ώρα αργότερα, θα λάβει χώρα workshop με τον τίτλο «Contact Improvisation».

Στις 9 το βράδυ ξεκινούν οι συναυλίες: Μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν στο Πάρκο Γεωργιάδη οι «Impedance» και «Moneygayo». Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με «drag show». Τέλος, οι διοργανωτές σημειώνουν ότι και τις δυο ημέρες του Φεστιβάλ θα υπάρχει πάγκος με ποτά, καθώς και φαλάφελ και χορτοφαγική συλλογική κουζίνα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!