#StopPlumofobia: Για την καταπολέμηση της προκατάληψης απέναντι στη θηλυπρέπεια

27/06/2017
από

Ο Ισπανός καλλιτέχνης Lopez Rekarte χρησιμοποιεί μία ταινία και μία καμπάνια στα social media με το hashtag #StopPlumofobia για να προσπαθήσει να καταπολεμήσει την προκατάληψη απέναντι στους θηλυπρεπείς gay άνδρες.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης López Rekarte ασχολείται με τον τρόπο, που απορρίπτονται οι θηλυπρεπείς άνδρες και δημιουργεί μία καινούργια λέξη για τον σκοπό αυτό.

Εμπνεύστηκε από την Ισπανική λέξη “pluma” που σημαίνει φτερό, η οποία είναι αργκό που αποδίδεται στην θηλυπρέπεια. Ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι η προκατάληψη κατά των θηλυπρεπή ανδρών είναι “plumfobia” .

Σκοπός μας είναι να αναγνωριστεί το φτερό ως σύμβολο, που αναπαριστά όλες τις συμπεριφορές που αποκλείουν από τη νόρμα και συμβάλλουν στην ποικιλομορφία της κοινωνίας μας” , εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Για να συμμετάσχετε στην καμπάνια μπορείτε να βάψετε τα νύχια σας ροζ, να βγάλετε μία φωτογραφία και να την ποστάρετε στα social media με το hashtag #StopPlumofobia.


Όμως με ποιον τρόπο το #StopPlumofobia καταπολεμά την προκατάληψη;

Ο Rekarte ανησυχεί για την εσωτερική προκατάληψη, που υπάρχει μέσα στην LGBTI κοινότητα. Όλοι βλέπουμε στο Grindr προφίλ που γράφουν πράγματα τύπου: “μόνο αρρενωποί” ή “όχι θηλυπρεπείς” .

Γι’ αυτό θέλει να απομακρύνει αυτήν την πίεση από τους gay και τις λεσβίες που αισθάνονται ότι πρέπει ξανά “να προσαρμοστούν στα νέα στερεότυπα της κοινότητας” .

Και θέλει να συμπλεύσει με την ετεροκανονική κοινότητα. Ο κύριος σκοπός είναι να διερωτηθούμε τι έχουμε κάνει ως LGBTI ακτιβιστές για να βελτιώσουμε την κοινωνία μας.

Η καμπάνια κυκλοφόρησε σήμερα (27/06/17).

Facebook Page




Δες και αυτό!