Αποκαλύφθηκε το προσχέδιο του LGBTI μνημείου της Νέας Υόρκης

26/06/2017
από

Όταν ο φως διαπερνά το γυαλί που βρίσκεται ανάμεσα στον βράχο σχηματίζεται ένα ουράνιο τόξο.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew M. Cuomo αποκάλυψε το προσχέδιο του, όπως υποστηρίζει, 1ου επίσημου μνημείου του κράτους αφιερωμένο στην LGBTI κοινότητα.Η κρατική Επιτροπή για το LGBT μνημείο επέλεξε χθες (25 Ιουνίου) τον σχεδιαστή Anthony Goicolea, έναν καλλιτέχνη που ζει με τον σύζυγό του στο Μπρούκλιν.

Ο σχεδιασμός του Goicolea αποτελείται από εννέα πέτρινους όγκους, που έχουν κομμάτια από γυαλί, το οποίο λειτουργεί ως πρίσμα που απελευθερώνει ένα ουράνιο τόξο όταν το φως χτυπά πάνω του. Το μνημείο θα στηθεί στο Hudson River Park.


«Αυτό το μνημείο θα στηθεί σε δημόσιο χώρο και θα είναι για όλες/ους γεμάτο με φως, χρώμα κι ελπίδα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να καθίσουν, να θρηνήσουν, να αγαπήσουν και να οραματιστούν για τα επόμενα χρόνια» , δήλωσε ο Goicolea. «Είμαι ευγνώμων στον κυβερνήτη και τη διοίκηση της πόλης για την ευκαιρία να είναι μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής» .

Η έμπνευση για το design του μνημείου προέρχεται από αντίστοιχα μνημεία σε ιστορικές τοποθεσίες, όπως το Στόουνχεντζ και το νησί του Πάσχα. Ο κυβερνήτης Cuomo δήλωσε:

«Από το Stonewall μέχρι την εξασφάλιση της ισότητας στο γάμο, η Νέα Υόρκη υπήρξε ανέκαθεν φάρος δικαιοσύνης και ποτέ δεν θα παραμερίσουμε τη δέσμευσή μας προς την LGBT κοινότητα για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας. Αυτό το νέο μνημείο θα μεταφέρει τις αξίες αυτές για τις επόμενες γενιές» .

 




Δες και αυτό!