Για 2η χρονιά ο Καναδός πρωθυπουργός στo Pride του Τορόντο

26/06/2017
από

Το Καναδός Πρωθυπουργός Justin Trudeau συμμετείχε και φέτος με τη γυναίκα του και το παιδί του στην παρέλαση του Pride του Τορόντο.

Ο Πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πρωτεύουσας του Καναδά για να γιορτάσει την ισότητα και την LGBTQI περηφάνια.

Ο κ. Justin Trudeau πέρσι ήταν ο 1ος αρχηγός κράτους που συμμετείχε ποτέ σε παρέλαση περηφάνιας.

Το πρωί της ίδιας μέρας επισκέφθηκε την προοδευτική Μητροπολιτική Εκκλησία του Τορόντο (MCCT), όπου ο κληρικός Dr. Brent Hawkes μετέφερε το τελευταίο του μήνυμα για το Pride του 2017, πριν από τη συνταξιοδότησή του.

Στο κοινοβούλιο υψώθηκαν οι σημαίες των τρανς ατόμων και του ουράνιου τόξου.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι οι ποινικές καταδίκες εναντίον των Καναδών, που κατηγορούνται για εγκλήματα, που βασίζονται στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, στην ταυτότητα ή έκφραση φύλου θα διαγραφούν με το νέο σχέδιο της κυβέρνησης.

Δεσμευόμαστε ότι ως κυβέρνηση θα απολογηθούμε με συνολικό και ουσιαστικό τρόπο πριν το τέλος του 2017. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να επανορθώσουμε για τα λάθη του παρελθόντος, όχι απλώς να τα προσπεράσουμε. Η επικείμενη συγγνώμη είναι μέσα στα επόμενα σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Trudeau.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!