Η Καλιφόρνια απαγορεύει τις μετακινήσεις σε άλλες 4 Πολιτείες με αντί-LGBT πολιτικές

23/06/2017
από

Χρήματα από το δημόσιο ταμείο της Καλιφόρνιας δεν θα ξοδεύονται για μετακινήσεις σε 8 πολιτείες των ΗΠΑ με αντί-LGBT πολιτικές.

Μετά το Κάνσας, το Μισισίπι, τη Βόρεια Καρολίνα και το Τενεσί σειρά έχουν το Τέξας, η Αλαμπάμα, το Κεντάκι κι η Νότια Ντακότα.

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής της πολιτείας της Καλιφόρνια Xander Bercerra δήλωσε: “Δεν θα ξοδέψουμε τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών μας σε πολιτείες που κάνουν διακρίσεις.

Πρόσφατα, το Μισισίπι πέρασε ένα αμφιλεγόμενο αντί-LGBT νομοσχέδιο (1523), το οποίο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κάνει διακρίσεις εναντίον των LGBT ατόμων με βάση τις «ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις» του.

Ο κ. Bercerra δήλωσε επίσης: «Η χώρα μας έχει κάνει μεγάλα βήματα στην αποδιάρθρωση των βλαβερών νόμων που έχουν στερήσει σε πάρα πολλούς από τους συμπολίτες μας τα πολύτιμα δικαιώματά τους. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα μέρη του έθνους μας, ακόμα και στον 21ο αιώνα» .

Η Βόρεια Καρολίνα φλέγεται γύρω από το νομοσχέδιο σχετικά με τη χρήση της τουαλέτας, που αναγκάζει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, που αντιστοιχεί στο φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.

Τον περασμένο μήνα, το Τέξας πέρασε έναν anti-LGBT νόμο, που επιτρέπει στους ανθρώπους με «ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις» να διακρίνουν συμπολίτες μας. Η Αλαμπάμα και το Κεντάκι έχουν επίσης περάσει παρόμοιους αντί-LGBT νόμους όσον αφορά την τεκνοθεσία, ενώ φοιτητικές οργανώσεις είναι σε θέση να κάνουν διακρίσεις άνετα εναντίον των LGBTI συμφοιτητών τους.

Η Καλιφόρνια ήδη από τον Φεβρουάριο του 2017 έχει ψηφίσει νόμο που απαγορεύει την κρατική χρηματοδότηση και την κρατική χορηγία, που καλύπτει δαπάνες μετακινήσεων σε πολιτείες, που προάγουν νόμους που διατηρούν σε ισχύ νόμους, που ενισχύουν ή επιτρέπουν τις διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας ή έκφρασης φύλου.

Η εν λόγω νομοθεσία συμφωνεί με τον κώδικα, που αναφέρει, ότι η Καλιφόρνια θα πρέπει να αποφεύγει δράσεις, που υποστηρίζουν ή χρηματοδοτούν διακρίσεις ενάντια σε LGBT άτομα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!