Μέσα σ΄ένα στρατόπεδο (gay) συγκέντρωσης στην Τσετσενία

20/06/2017
από

Με την παγκόσμια κοινότητα να κατηγορεί ανοιχτά την Τσετσενία για το κυνήγι που έχει εξαπολύσει στους gay, οι κάμερες των μέσων κατάφεραν για πρώτη φορά να μπουν σ’ ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εκεί, που τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες άνδρες έχουν κρατηθεί και έχουν υποστεί βασανιστήρια λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Το Vice News βρέθηκε στο στρατόπεδο, στην περιοχή Argun και μίλησε με τον επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Τσετσενίας, Ayub Kataev (ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για φυλάκιση gay ανδρών).

“Φανταστείτε να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι … θα μπορούσαμε εμείς οι Τσετσένοι να επικοινωνήσουμε μαζί τους; Οι αξιωματικοί μου δεν θα ήθελαν καν να αγγίξουν τέτοιους ανθρώπους – αν υπάρχουν – πόσο μάλλον να τους χτυπήσουν ή να τους βασανίσουν”, φαίνεται να λέει ο ίδιος στη δημοσιογράφο του Vice.

Αρκετές είναι μαρτυρίες θυμάτων, που αναφέρουν την κράτηση στο στρατόπεδο αυτό καθώς και την κακοποίηση από τον ίδιο τον Kataev.

“Δεν ξέρω γιατί το λένε αυτό. Ίσως θέλουν να αμαυρώσουν τ΄όνομά μου. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας. Οι άνθρωποι αυτοί λένε ψέματα ότι κακοποιούνται για να κερδίσουν άσυλο στο εξωτερικό…”

https://youtu.be/Ag9jIsf8ijI?t=33

 

 




Δες και αυτό!