O Μητροπολίτης Kornily της Μόσχας, μάλλον δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του bear, με πυκνά μακρυά γένια!

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Kornily, της Ρωσικής Χριστιανικής Εκκλησίας των Παλαιών Πιστών, το μούσι προστατεύει από το να γίνει κάποιος ομοφυλόφιλος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα πρέπει οι άνδρες να σταματήσουν το ξύρισμα για να «προστατευτούν από την ομοφυλοφιλία» .

Ισχυρίζεται μάλιστα, ότι οι γενειάδες καθιστούν λιγότερο πιθανό, ότι ένας άνδρας θα «αλλοιωθεί» από μια ομόφυλη σχέση, σύμφωνα με τους The Times της Μόσχας.

Ο Βλάντμιρ Πούτιν υποστηρίζει τον Kornily.

«Ο Θεός μας έδωσε τους κανόνες: είναι γραμμένο, ότι ο Θεός δημιούργησε όλους τους άνδρες με γενειάδα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τον Χριστό ή κάποιον άγιο χωρίς μούσι. Κανείς δεν πρέπει να αντιτάσσεται στον δημιουργό του” , ανέφερε ο Kornily σε συνέντευξή του στην εθνική υπηρεσία ειδήσεων της Ρωσίας.

Επίσης, εξηγεί ότι το ειδικό καθεστώς για τη γενειάδα «έχει εξαφανιστεί εντελώς εξαιτίας της Καθολικής Δύσης» .

Η ειρωνεία σε όλο αυτό βέβαια είναι, ότι ο Πούτιν εμφανίζεται πάντα με κόντρα ξυρισμένο πρόσωπο. Ο Kornily δεν το έχει σχολιάσει αυτό δημόσια.

Οι Παλαιοί Πιστοί της Εκκλησίας της Ρωσίας χωρίστηκαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία το 1666 μετά από διαμαρτυρίες εναντίον των μεταρρυθμίσεων, που έκανε ο πατριάρχης Nikon της Μόσχας. Ο Πούτιν ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέφθηκε την εκκλησία τους στα 350 χρόνια.