Βαριά αστυνόμευση & anti-LGBTI διαδηλωτές στο Pride του Κιέβου

19/06/2017
από

Anti-LGBTQI διαδηλωτές προσπάθησαν να σταματήσουν το Pride στο Κίεβο και έβαλαν φωτιά στην σημαία του ουράνιου τόξου.

Περισσότερα από 2.000 άτομα παρέλασαν στο Pride της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Βέβαια, τα άτομα που συμμετείχαν παρέλασαν στο κέντρο της πόλης, προστατευμένοι από 5.000 αστυνομικούς κι από τις δύο μεριές, που έφεραν κράνοι κι αλεξίσφαιρά γιλέκα και βρέθηκαν στο σημείο για να συγκρατήσουν την οργή anti-LGBTQI διαδηλωτών

Οι εθνικιστές διαδηλωτές προσπάθησαν να σταματήσουν την παρέλαση σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τείχος, γύρω από τη διαδρομή παρέλασης κι έπειτα έκαψαν μια σημαία του ουράνιου τόξου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Zorian Cis, ακτιβιστής στην Ουκρανία, δήλωσε: «Βγαίνουμε στους δρόμους, όχι για να μιλήσουμε για το σεξ, αλλά για την ισότητα των δικαιωμάτων για όλες/ους» .

«Για τα δικαιώματα που στερούν σε μένα και στον σύντροφό μου» , πρόσθεσε. «Το δικαίωμα να επισκεπτόμαστε ο ένας τον άλλον στο νοσοκομείο, το δικαίωμα στην κληρονομία και το δικαίωμα να μην καταθέτουμε ο ένας εναντίον του άλλου στο δικαστήριο» .

Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί σε καμία από τις δύο μεριές, αν και δύο αστυνομικοί υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς.

Ο Marcer Volodymyr Kosenkotold, δήλωσε στο 7 news: «Νιώθω περηφάνια σήμερα, επειδή βλέπω γύρω μου τους φίλους, τους γνωστούς μου και τον σύζυγό μου. Βλέπω ανθρώπους που βγήκαν να πουν ότι όλες/οι είναι ίσες/οι στην Ουκρανία» .


Το χρονικό της βίας 

Το 2015, το Pride του Κιέβου κατέληξε με πολλούς τραυματίες LGBTQI ατόμων που συμμετείχαν στην παρέλαση, αλλά και αστυνομικούς από μία μάχη σώμα με σώμα, βόμβες καπνού και λιθοβολισμούς.

Η επίθεση αφορούσε την ακροδεξιά ομάδα της Ουκρανίας, μια στρατιωτική και θρησκευτική οργάνωση, η οποία έχει μακρά ιστορία στον αντι-γκέι ακτιβισμό. Πέρυσι, οι νεοναζί προειδοποίησαν ότι θα γινόταν «λουτρό αίματος» αν οι ακτιβιστές προσπάθησαν να κάνουν το Pride.

Η Οργάνωση των Ουκρανών Εθνικιστών είχε δηλώσει το 2015:

«Σήμερα, αναγκαζόμαστε να ανεχόμαστε πορείες και φεστιβάλ με LGBT περιεχόμενο κι έτσι να εντασσόμαστε στις τάξεις των αμαρτωλών κι εκείνων που τους καλύπτουν. Ποιος θα εξομοιωθεί με αυτά το Σάββατο; Άνομα φρικιά, κλόουν κι εκφυλισμένοι θα εξομοιωθούν μ’ εκείνους που έχουν τιμή κι αξιοπρέπεια, σεβασμό κι αγάπη για τον πλησίον τους, στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή και την υγεία τους για την προστασία της ειρήνης στη χώρα;»

Πάμε να δούμε όμως λίγες όμορφες εικόνες από το φετινό Pride:




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!