Επίθεση σε τρανς γυναίκες στο Brooklyn από αγνώστους

16/06/2017
από

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζει την υπόθεση έγκλημα μίσους, αλλά κανείς ακόμη δεν έχει συλληφθεί.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, την ημέρα του Pride του Μπρούκλιν, τρεις τρανς γυναίκες δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα ατόμων και σύμφωνα με έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD) πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Μία από τις γυναίκες, η Jasmine Infiniti, 33 ετών, κατέληξε με σπασμένη γνάθο και διάσειση, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι ακόμη νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με το amNewYork, οι τρεις γυναίκες φεύγοντας από το Happyfun Hideaway, ένα μπαρ στην περιοχή Bushwick του Μπρούκλιν, περίπου στη 1:45 π.μ. πέρασαν μπροστά από μια ομάδα ατόμων, που στέκονταν έξω από ένα κατάστημα ποτών – πέντε άνδρες και μία γυναίκα – κι άρχισαν να τις παρενοχλούν.

Φώναζαν κι αποκαλούσαν τις γυναίκες “transformers” κι ένα μέλος της ομάδας πέταξε το τηλέφωνο της Infiniti από τα χέρια της, όταν εκείνη άρχισε να τραβά φωτογραφίες, για να μπορεί στη συνέχεια να τεκμηριώσει το γεγονός. Όταν η φίλη της, London Jade, ήρθε κοντά για να την υπερασπιστεί τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

«Είχα χτυπήσει στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού» , δήλωσε στο InNewiti.

«Ένας άντρας σηκώθηκε και με χτύπησε τόσο σκληρά στο πρόσωπο, στο σαγόνι, που άρχισα να αιμορραγώ και να καταπίνω αίμα» .

Τόσο η Infiniti όσο και η Jade, 22 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Bellevue στο Μανχάταν. Η Jade υποβλήθηκε σε θεραπεία για μια πληγή που είχε στο πόδι της και πήρε εξιτήριο.

«Θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν … το μόνο που κάναμε ήταν να περπατάμε και να κοιτάμε τη δουλειά μας και το επόμενο πράγμα που συνέβη ήταν να βρεθούμε στο νοσοκομείο” δήλωσε η Jade.

Η τρίτη γυναίκα δεν αναγνωρίστηκε και δεν χτυπήθηκε, σύμφωνα με την Infiniti.
Η χειρουργική επέμβαση της Infiniti πραγματοποιήθηκε χθες. Ένας φορέας με το όνομα YouCaring έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει την Infiniti και την Jade με τα ιατρικά τους έξοδα.

«Έχω υποφέρει πολύ από τα 10 μου χρόνια ως τρανς γυναίκα και είχα να κάνω με πολλά στερεότυπα», λέει η Infiniti. «Ένιωσα ότι είχα φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο της ζωής μου, όπου τέτοια πράγματα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν πια, αλλά εξακολουθούν να γίνονται» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!