Justin Trudeau: Οι ποινικές καταδίκες των ΛΟΑΤ Καναδών θα διαγραφούν

16/06/2017
από

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε τροποποιήσεις για τα λάθη του παρελθόντος» , δήλωσε ο Justin Trudeau.

Οι ποινικές καταδίκες εναντίον των Καναδών, που κατηγορούνται για εγκλήματα που βασίζονται στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, στην ταυτότητα ή έκφραση φύλου θα διαγραφούν. Αυτό το νέο ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα από τον πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau και θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης.

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να επανορθώσουμε για τα λάθη του παρελθόντος, όχι απλώς να τα προσπεράσουμε. Η επικείμενη συγγνώμη είναι μέσα στα επόμενα σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο Trudeau σε τελετή, όπου σημαίες με το ουράνιο τόξο υψώθηκαν και κυμάτισαν στο Parliament Hill.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει επίσημα συγνώμη στο τέλος του 2017 από την LGBTI κοινότητα για τις παρελθούσες διακρίσεις στη νομοθεσία, τα προγράμματα και τις πολιτικές.
Η νομοθεσία για τη διαγραφή των ποινικών μητρώων θα εισαχθεί ως τότε, σύμφωνα με την CTV News.

«Στον Καναδά, έχουμε προχωρήσει πολύ, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα» δήλωσε ακόμη ο Trudeau. “Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει και πρέπει κανείς να παλεύει τόσο εδώ, στον Καναδά, όσο και σ’ όλο τον κόσμο» .

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στον Καναδά το 1969. Η απαγόρευση σε gay και λεσβίες που υπηρετούσαν με ορατότητα στο στρατό άρχισε να ακυρώθηκε το 1992, ενώ η ισότητα στον γάμο καθιερώθηκε το 2005.




Δες και αυτό!