Το νέο update του Xbox επιτρέπει όλα τα ρούχα για όλα τα avatar

15/06/2017
από

Το νέο update θα σου επιτρέπει να ντύσεις το avatar σου όπως θέλεις, ανεξάρτητα από το φύλο σου.

Η αγαπημένη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Xbox αναβαθμίζει το σύστημα λειτουργίας του avatar, επιτρέποντας στις παίκτριες και στους παίκτες να επιλέξουν ρούχα τους ανεξαρτήτως φύλου, η επιλογή γίνεται gender-neutral.


Αρχικά, τα αντρικά και τα γυναικεία avatar είχαν τη δυνατότητα να ντύνονται κυρίως με ρούχα που συμφωνούν στερεοτυπικά με το φύλο τους. Τώρα, με το νέο update που ανακοινώθηκε στο Φεστιβάλ Βιντεοπαιχνιδιών της E3 στο Λος Άντζελες την Τρίτη που μας πέρασε έδειξε μια τροποποίηση σ’ αυτό το σύστημα.

Η σχεδιάστρια Kathryn Storm δήλωσε: «Τα avatars μας είναι φτιαγμένα με απόλυτη συμπεριληπτικότητα, περισσότερες επιλογές κι ευελιξία» .

Στην ίδια φιλοσοφία, εκτός από τη διάλυση των απόλυτων επιλογών σ’ αμιγώς αντρικά και γυναικεία ρούχα, το update θα περιλαμβάνει, επίσης αναπηρικά καροτσάκια.

Ο διευθυντής του έργου Bryan Saftler δήλωσε: «Στο τέλος της ημέρας, τα avatar σας προορίζονται γι’ αυτό που θέλετε να αντιπροσωπεύουν, τον ψηφιακό εαυτό σας. Δε θέλουμε να σας βάλουμε σε κουτί, δεν υπάρχουν άλλα τέτοια.

Φαίνεται, ότι το Xbox ακολουθεί το franchise του Sims. Σ’ αυτό το παιχνίδι η αποκλειστικότητα των αμιγώς αντρικών και γυναικείων ρούχων απέκτησε ευελιξία πέρυσι κι αντίδραση του κόσμου σ’ αυτό ήταν θετική.

Πάντως, η Microsoft από πέρσι πραγματοποιεί μία συντονισμένη προσπάθεια για περισσότερη ισότητα, ποικιλομορφιά και συμπεριληπτικότητα τόσο στο Xbox όσο και στα Windows 10.

Δείτε το 1ο LGBTQ Event στο «Game Developer’s Conference» που έγινε πρόσφατα στο San Francisco στην Καλιφόρνια από το Xbox και τη Microsoft.

Το update θα γίνει στις Xbox κονσόλες το φθινόπωρο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!