12 Pride Tips για straight συμμάχους της υπερηφάνειας

15/06/2017
από

Καλωσήρθατε στο Pride straight αγόρια και κορίτσια!

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας Υπερηφάνειας, οπότε οι πιθανότητες λένε, ότι όλο και στη μέση κάποιου Pride Event θα βρεθείς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να γιορτάζεις μαζί μας. Και μιας και το Pride είναι ένα πολύ φιλόξενο event, όλες κι όλοι είναι καλοδεχούμενες/οι, τόσο τα LGBTQ άτομα όσο κι οι straight φίλες και φίλοι μας. Στην περίπτωση, λοιπόν που είσαι καινούργια/ος στο Pride, ή που κάποια κολλητή σου σε τραβολόγησε να πας παρέα της έχουμε να σου δώσουμε μια ντουζίνα tips:


Tip #1: Έλα με ανοιχτό μυαλό

Μπορεί να δεις πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι θα έβλεπες ποτέ – κι είναι οκ, δεν πειράζει! Αν βρεθείς εκεί με ανοιχτό μυαλό θα ζήσεις κάτι πολύ εκρηκτικό κι ανεπανάληπτο! Απλά, go with the flow!


Tip #2: Μην κατακρίνεις

Κράτα ανοιχτό το μυαλό σου κι άσε την κριτική στο σπίτι. Κάτι που δεν είναι για σένα, δεν σημαίνει, ότι είναι λάθος για κάποιο άλλο άτομο. Είσαι straight σ’ ένα LGBTQ Pride event τέλος πάντως! Εδώ, ο εορτασμός του διαφορετικού είναι το κλειδί!


Tip #3: Μην παρεξηγηθείς αν σε φλερτάρουν

Οπωσδήποτε, το προσωπικός σου χώρος θα πρέπει πάντα να γίνεται σεβαστός, όπως και οποιουδήποτε άλλου ατόμου άλλωστε, αλλά τα straight άτομα δεν πρέπει να προσβάλλονται όταν ένα queer άτομο τους κλείσει το μάτι από μακρυά.


Tip #4: Πίνε νερό

Τα περισσότερα Pride events γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από τον καυτό ήλιο και έχει πολλή ζέστη. Α, υπάρχει και πολύ αλκοόλ εδώ κι εκεί σε κάθε δεύτερη γωνία. Οπότε, φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό και να ενυδατώνεις συχνά τον οργανισμό σου, ώστε η διασκέδαση να κρατήσει περισσότερο.


Tip #5: Ζήτησε άδεια πριν βγάλεις φωτογραφία

Σίγουρα θέλεις ν’ ανεβάσεις κάτι στο instagram ή στο snapchat ενώ διασκεδάζεις. Βγάλε όσες selfies κι ομαδικές φωτογραφίες θέλεις, αλλά αν θέλεις να απαθανατίσεις αυτήν την εκθαμβωτική drag queen που περνά ή εκείνον τον daddy με το μούσι και τα δερμάτινα… ζήτα την άδειά τους πρώτα!


Tip #6: Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Δοκίμασε ένα καινούργιο φαγητό στο κοντινό εστιατόριο, δοκίμασε μία flirty προσέγγιση ενός πωλητή δερμάτινων ειδών, δοκίμασε να κλείσεις το μάτι στην κοπέλα με τα παγωτά, δοκίμασε οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις πράγματα σ’ άγνωστα νερά!


Tip #7: Υποστήριξε τις LGBTQ φίλες σου

Στο κάτω κάτω αυτό το event είναι γι’ αυτές/αυτούς! Όσο κι αν σ’ αγαπάνε και σε θέλουν κοντά τους σήμερα δεν είσαι εσύ το επίκεντρο. Αυτές/ αυτοί είναι οι πρωταγωνίστριες / πρωταγωνστές και της μέρας και της νύχτας. Άστες κι άστους να λάμψουν και στήριξε την ατομικότητά τους, όπως μόνο ένα πραγματικό φιλικό πρόσωπο ξέρει να κάνει.


Tip #8: Κάνε ερωτήσεις

Κανείς δεν ξέρει και τα πάντα! Οπότε μην φοβάσαι να ρωτήσεις. Τα περισσότερα άτομα της LGBTQ κοινότητας με χαρά θα σε βοηθήσουν να εκπαιδευτείς ως σύμμαχός μας. Απλά να θυμάσαι να μιλάς με σεβασμό – δεν επιτρέπεται το μίσος κι η προκατάληψη στο Pride!


Tip #9: Μοιράσου την εμπειρία σου

Είτε πρόκειται για ένα post στα social media, είτε για ένα σχόλιο στη δουλειά, είτε για μία συζήτηση με την οικογένεια – άσε τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι είσαι υποστηρικτής μας! Η ορατότητα είναι τεράστιο πράγματα – όσο περισσότερα άτομα συνδέονται με την LGBTQ κοινότητα, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι θα καταλάβουν τη σημασία της ισότητας και της συμπεριληπτικότητας.


Tip #10: Χαλάρωσε κι αφέσου

Δεν έχεις κάνει ποτέ καραόκε; Κάντο! Δεν έχεις χορέψει ποτέ στο δρόμο; Τώρα είναι η ώρα να το κάνεις! Δεν έχεις φιλήσει ποτέ ένα άγνωστο άτομο; Σήμερα είναι η μέρα! Το Pride είναι ο χώρος που δεν υπάρχει κριτική για τίποτα, οπότε χαλάρωσε, αφέσου και διασκέδασέ το.


Tip #11: Άκου

Θα γνωρίσεις πολλά υπέροχα άτομα στο Pride και το καθένα έχει κι από μία ενδιαφέρουσα ιστορία να μοιραστεί μαζί σου. Μπορεί να μην μοιραστούν πολύ δικά τους πράγματα, που αφορούν στο παρελθόν, αλλά κάποια άτομα σίγουρα θα θέλουν να σου πουν κάτι για τον εαυτό τους είτε είναι ένα αστείο περιστατικό είτε ένα επώδυνο βίωμα είτε ένα μικρό κομμάτι σοφίας, που έμαθαν απ΄τη ζωή. Αυτές οι ιστορίες είναι που κάνουν την κοινότητά μας τόσο υπέροχη. Οπότε, άκου. Σίγουρα, έχεις να μάθεις κάτι καινούργιο.


Tip #12: Να θυμάσαι γιατί ήρθες

To LGBTQ κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει περάσει από πολύ επίπονες μάχες για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα – και δεν έχουμε τελειώσει ακόμη! Να θυμάσαι τον λόγο που γιορτάζουμε το Pride. Να θυμάσαι τους ανθρώπους που πέρασαν στο παρελθόν, πάλεψαν και έχασαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να γιορτάζουμε. Και να θυμάσαι, ότι ακόμη χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου. Σαν σύμμαχος, σαν φίλη, σαν υποστηρικτής μας έχεις εξαιρετική σημασία σ’ αυτή τη μάχη για ισότητα.


Σ’ ευχαριστούμε που γιορτάζεις μαζί μας!

Αγαπάμε τα straight άτομα που μας στηρίζουν κι αγαπάμε να σε έχουμε μαζί μας στο Pride!
Σ’ ευχαριστούμε για ό,τι κάνεις και για την υποστήριξή σου! Happy Pride!

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!