Βουλευτής της ΝΔ καταδικάζει τη συμμετοχή αστυνομικών στο Pride

13/06/2017
από

“Επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο gay pride με μπλούζες, οι οποίες είναι άλλα αντί άλλων; Είναι αστυνομία αυτή;”

Στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με το Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου εμφανίστηκε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Θεόδωρος Φορτσάκης και σε μία προσπάθεια να μιλήσει για την διάλυση του σώματος της αστυνομίας από τους κυβερνώντες σε αντίλογο προς τον Σταύρο Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε το εξής επιχείρημα:

Έχετε διαλύσει την αστυνομία. Γιατί αποδυναμώνετε την ομάδα ΔΙΑΣ και διαλύσατε την ομάδα ΔΕΛΤΑ; Επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο gay pride με μπλούζες, οι οποίες είναι άλλα αντί άλλων; Είναι αστυνομία αυτή; Έχετε διαλύσει την αστυνομία αυτήν την ώρα, με συγχωρείτε πολύ.

 

Οι παρουσιαστές δεν σχολίασαν το επιχείρημα, ενώ ο κ. Αραχωβίτης του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το εξής: “Δεν διαλύθηκε η αστυνομία, άλλαξε ο σχεδιασμός.” Ενώ, για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο Athens Pride δήλωσε: “Δεν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι άνθρωποι συμμετείχαν, πέντε άνθρωποι ήθελαν να συμμετάσχουν ατομικά.

Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε την «έκρηξη» του πρώην προέδρου της «Δράσης» , Αντύπα Καρίπογλου, ο οποίος μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

“Ο άντρας ο πολλά βαρύς κ. Φορτσάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ανέφερε ως δείγμα διάλυσης της αστυνομίας την συμμετοχή ομάδας αστυνομικών στο pride.
Η μόνη περίπτωση να χάσει την ψήφο μου η ΝΔ στις επόμενες εκλογές είναι να έχω πεθάνει πριν από αηδία. Το παλεύουν, πάντως.”

Η πρωτοβουλία συμμετοχής των αστυνομικών έγινε από την «Δράση Αστυνομικών ενάντια στον Ρατσισμό» , το κείμενο της οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής από το 50:05 και μετά εδώ.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!