Μια βόλτα στον ξέφρενο κόσμο του “Greek in the City”

01/06/2017
από

Ο Chris Semertzidis, Έλληνας που ζει και σπουδάζει στη Νέα Υόρκη, επιτυχημένος Youtuber, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της επιτυχίας του “Greek in the City” , αλλά και πώς είναι η ζωής ενός gay άνδρα στην κοσμοπολίτικη NYC.

Πώς είναι η ζωή για έναν Έλληνα στην κοσμοπολίτικη NYC?

Το να είσαι gay στην Νέα Υόρκη δεν είναι και πολύ πιο δύσκολο από το να είσαι straight. Οι άνθρωποι εδώ, έχουν συνηθίσει τόσο πολύ την ποικιλομορφία, που ανεξάρτητα από το ποια/ος είσαι ή τον τρόπο με τον οποίο αυτοπροσδιορίζεσαι γίνεσαι αποδεκτή/ός από την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Περπατώντας στους δρόμους της πόλης θα δεις ομόφυλα ζευγάρια να κρατιούνται από το χέρι ή να φιλιούνται. Δίπλα τους θα περνούν παιδιά με την μητέρα και τον πατέρα τους. Κανείς δεν έχει θέμα κι αν βρεθεί κάποιος που έχει πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό να κάνει διάκριση εναντίον των gay ατόμων σ’ αυτή την πόλη. Αυτό μπορεί να το κάνουν από την ιδιωτικότητα του σπιτιού τους με τις οικογένειές τους.

Το ότι είμαι gay κι Έλληνας το κάνει κάπως διαφορετικό. Εντός της ελληνικής κοινότητας γίνομαι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτός, γιατί μ’ αγαπούν γι’ αυτό που είμαι, αλλά όταν κάποιος δεν με ξέρει από πριν και το μόνο που γνωρίζουν για μένα είναι ότι είμαι gay, το παίρνουν ως κάτι αρνητικό. Νομίζω, ότι οι άνθρωποι απλά φοβούνται αυτό, που δεν γνωρίζουν ή αυτό που δεν καταλαβαίνουν.

Κατά τη γνώμη σου η Αστόρια, όπου μένεις, είναι μία συντηρητική κοινωνία; Πώς υποδέχεται ο κόσμος το διαφορετικό;

Η Αστόρια δεν είναι καθόλου συντηρητική. Είναι μία από τις πολιτιστικά πιο ποικιλόμορφες πόλεις που μπορείς να βρεθείς. Σε μία περίμετρο 20 τετραγώνων μπορείς να συναντήσεις Έλληνες, Ισπανούς, Ρώσους, Άραβες κι ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Επίσης, είναι μία πολύ gay γειτονιά με τον 2ο μεγαλύτερο σε αριθμό πληθυσμό gay κατοίκων στη Νέα Υόρκη, η 1η είναι το Μανχάταν. Η Ελληνική κοινότητα στην Αστόρια κινείται στο ίδιο κλίμα, αισθάνομαι πολύ μεγάλη αποδοχή από τους περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζω.

Μίλησέ μας για την απόφαση να δημιουργήσεις το κανάλι “Greek in the City” στο youtube

Ήθελα να ξεκινήσω ένα κανάλι στο youtube, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω, ή τι θα έφτιαχνα γι’ αυτό. Έτσι, πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο μελετώντας άλλα βίντεο στο youtube μαθαίνοντας από εταιρίες παραγωγής μεθόδους και τεχνικές. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα αποφάσισα να δημιουργήσω το Greek in the City για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι αγαπώ τον Ελληνικό πολιτισμό και ταυτόχρονα αγαπώ και την πόλη της Νέας Υόρκης. Σκέφτηκα, ότι ο συνδυασμός αυτών των λέξεων στον τίτλο θα μου επέτρεπε να έχω την ελευθερία να περνάω από τα ελληνικά θέματα, σ’ εκείνα που έχουν να κάνουν με τη Νέα Υόρκη αρχικά ή ακόμη και με κάθε πόλη που θα επιλέγω στο μέλλον να επισκεφθώ, όταν θα έχω τα χρήματα για να ταξιδέψω.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γίνει κάποια/ος youtuber;

Είναι πανεύκολο. Προσωπικά, έψαξα κι αγόρασα αρκετό εξοπλισμό για να μπορέσω να φτιάξω ένα στούντιο, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, μπορείς να φτιάξεις βίντεο για το youtube μόνο με το smart phone που έτσι στην τσέπη σου και να το επεξεργαστείς στη συνέχεια σ’ έναν υπολογιστή mac εντελώς δωρεάν χρησιμοποιώντας το Imovie app.

Η μόνη συμβουλή που θα έδινα σε όποια/ον θα ήθελε να γίνει youtuber είναι να παρακολουθήσει βίντεο, που αφορούν στο δημιουργικό κομμάτι και να μάθει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί πριν ξεκινήσει. Αν ξεκινήσει να φτιάχνει ένα βίντεο την εβδομάδα και συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και με επιμονή, σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει.

Μίλησέ μας για τη συνεργασία σου με την Miss Sherry Vine

Την αγαπώ. Η Sherry είναι καταπληκτική. Με πάρα πολλούς τρόπους είναι σαν τη μητέρα μου και σ’ άλλες τόσες περιπτώσεις σαν τον αδελφό μου LOL. Γνώρισα την Sherry πριν από 8 χρόνια και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε βίντεο μαζί, περίπου ενάμιση χρόνο πριν. Ξεκίνησε ως συνεργασία στο κανάλι μου κι έπειτα μετακομίσαμε στο δικό της κανάλι, μ’ ένα βίντεο την εβδομάδα με τον τίτλο “Sherry and the Greek” . Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε κι είμαστε στενοί φίλοι.

Η παρουσία σου ως vlogger δίνει πολύ χαρά στο κοινό σου. Τι μηνύματα δέχεσαι;

Το κοινό είναι πολύ γλυκό μαζί μου και το 95% των σχολίων στα βίντεό μου είναι θετικά και χαρούμενα. Βέβαια, υπάρχει πάντα αυτός ο άνθρωπος, που εμφανίζεται αραιά και που και με αποκαλεί “πούστη” ή “fag” , αλλά το βρίσκω πια αστείο. Πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ το πως μπορεί να αισθάνεται, ένα τέτοιο άτομο, θα πρέπει να είναι θλιβερό. Αυτό που πάντα προσπαθώ είναι να κάνω τους άλλους να αισθάνονται χαρούμενοι.

Το κοινό μου το αγαπώ πολύ και αισθάνομαι μεγάλη υποστήριξη. Το αγαπώ τόσο πολύ, περισσότερο από όσο μ’ αγαπούν όλες/οι τους μαζί. Δεν αισθάνομαι ότι είμαι επιτυχημένος, οπότε κάθε φορά που κάποια/ος μου στέλνει ένα μήνυμα και μου λέει πόσο πολύ μ’ αγαπά, η πρώτη μου σκέψη είναι: “OMG ΕΓΩ Σ’ΑΓΑΠΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!!! Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!” χαχα…

Ετοιμάζεις κάτι αυτήν τη περίοδο;

Οπωσδήποτε ακόμη πιο πολλά βίντεο! Αυτό τον καιρό σπουδάζω στο Hunter College της Νέας Υόρκης παραγωγή και μέσα επικοινωνίας (όπου έχω άλλα δύο χρόνια ακόμη μέχρι να τελειώσω). Δημιουργώ βίντεο για το κανάλι μου, αλλά και για άλλους. Σκέφτομαι, μήπως να έρθω στην Ελλάδα; Πολύ θα ήθελα να έρθω και να δημιουργήσω κάποια βίντεο εκεί. Θα ήταν εκπληκτικό αν κατάφερνα να επισκεφθώ για ένα ολόκληρο καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά με σκοπό την παραγωγή βίντεο.

Στείλε ένα μήνυμα στην LGBTQI κοινότητα της Ελλάδας:

Σας αγαπώ όλες/ους. Σας ευχαριστώ που είστε τόσο γενναίες/οι και που έχετε το κουράγιο να είστε ο πραγματικός εαυτός σας. Είμαστε το νέο κανονικό και μην αφήνετε κανέναν να σας πει κάτι άλλο. <3 <3 <3


συνέντευξη: Κλεοπάτρα Οικονομίδου




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!