Ο Καπουτζίδης μιλά για την ομοφυλοφιλία, την τεκνοθεσία & το σύμφωνο

31/05/2017
από

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στο Bovary και τη Μυρτώ Λοβέρδου για τη ζωή του, την επιτυχία, την κοινωνία και ξεχωρίσαμε τα λόγια του για τον ρατσισμό, την ομοφυλοφιλία, το σύμφωνο συμβίωσης, την τεκνοθεσία και την πολιτική.

Bovary.gr – Πάνος Μάλλιαρης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρει ότι με την «Εθνική Ελλάδος» πρόθεσή του δεν ήταν να διαχωρίσει τους ήρωες σε καλούς και κακούς:

Ήθελα απλώς να πω ότι πρέπει να παίρνουμε θέση στα πράγματα. Κι ίσως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί σε πολλά πράγματα δεν πήραμε θέση, τα αφήσαμε άλυτα: Ρατσισμός, αναπηρία, φασισμός, ομοφυλοφιλία.

Έχουμε ταμπού. Σκέφτομαι, πως για να μην έχουν λυθεί όλα αυτά τα θέματα, μάλλον υπάρχει ένας άλλος κόσμος απέναντι, που δεν μας αφήνει. Αν δεν τα πιστεύουμε είναι, γιατί δεν μας το έμαθαν. Φυσικά βοηθάει όταν μια κυβέρνηση ανοίξει τα θέματα στην κοινωνία, αλλά κυρίως πρέπει εμείς να ανοίξουμε τις κεραίες μας.

Σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης σχολιάζει την δυσκολία με την οποία έγινε η διαδικασία μέχρι και ψηφιστεί:

Το σύμφωνο συμβίωσης η κυβέρνηση το έφερε με μεγάλη δυσκολία. Ήταν απογοητευτικό το πόσο δύσκολα έγινε. Ευτυχώς βέβαια, αλλά δεν μπορώ να πω ότι άνοιξε η συζήτηση. Περιμένω, όχι μόνον από μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά από κάθε κυβέρνηση μεγαλύτερη ευαισθησία στα κοινωνικά θέματα.

Bovary.gr – Πάνος Μάλλιαρης

Όσον αφορά στην τεκνοθεσίας αναφέρει:

Στο θέμα της υιοθεσίας για μένα έχει σημασία οι γονείς να αντιλαμβάνονται την ευθύνη της υιοθεσίας. Τίποτε άλλο. Πριν εξετάσουμε αν ο γονιός είναι ή δεν είναι ομοφυλόφιλος, πρέπει να εξετάσουμε αν είναι υπεύθυνος.

Στην «Εθνική Ελλάδος», συνειδητά, ήθελα να δείξω πώς είναι ένας ομοφυλόφιλος. Έλειπε από την ελληνική τηλεόραση ένας άνθρωπο, που δεν κουβαλά ούτε το πολύ χαρούμενο και παρδαλό, ούτε την ενοχή, το κρυφό, ένα βάρος. Οι άνθρωποι είναι ίσοι και είναι αυτό που θέλουν να είναι. Αυτό πρεσβεύω κι έτσι ζω τη ζωή μου.

Όσο για τον ρατσισμό που συναντάται γύρω μας δήλωσε:

Ρατσιστικές τάσεις έχουν, σε μειοψηφία, όλες οι κοινωνίες. Μόνον που αυτές παίρνουν θέση απέναντι στο θέμα. Εμείς είμαστε πιο χαλαροί και την αφήνουμε να εκφράζεται. Προσωπικά, μετά από πολλή δουλειά, έχω φτιάξει ένα περιβάλλον, με τους δικούς μου ανθρώπους, και δεν θα μπορούσα να έχω ρατσιστές κοντά μου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης σημειώνει ότι δεν θα γινόταν πολιτικός:

Δεν θα γινόμουν ποτέ πολιτικός. Θα δυσαρεστούσα πολύ κόσμο. Αυτά που πρεσβεύω δεν νομίζω ότι θα τα δεχόταν η πλειοψηφία του κόσμου. Και δεν θα τους έκανα κανένα χατήρι.

Στο μέλλον θα ήθελε να μιλήσει στον κόσμο μέσα από

το σινεμά και το θέατρο:

Από εδώ και πέρα θα ήθελα να μιλήσω με σινεμά ή θέατρο. Να συνεχίσω να ταξιδεύω και να μπορώ να αλλάζω τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Όλη η συνέντευξη στο Bovary.




Δες και αυτό!