Η υπερβολική παρακολούθηση πορνό βλάπτει σοβαρά την σεξουαλική ζωή

22/05/2017
από

Κάποιοι προτιμούν να παρακολουθούν πορνό, περισσότερο από το να κάνουν σεξ με κάποιον πραγματικό σύντροφο.

Οι άνδρες που παρακολουθούν υπερβολικά πολύ πορνό κινδυνεύουν να βλάψουν μόνιμα τη σεξουαλική τους ζωή.

Νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στην 112η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, διαπίστωσε ότι η υπερβολική παρακολούθηση πορνογραφίας μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι το 4% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα ισχυρίστηκαν, ότι προτιμούν να αυνανίζονται παρακολουθώντας πορνογραφικό υλικό, παρά να κάνουν σεξ με έναν πραγματικό σύντροφο.

Περισσότερο από το 20% των ανδρών δήλωσε, ότι παρακολουθεί πορνό τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα. Ο Δρ. Matthew Christman, επικεφαλής της μελέτης, εξηγεί:

Τα ποσοστά των οργανικών αιτιών της στυτικής δυσλειτουργίας σ’ αυτή τη ηλικιακή ομάδα είναι εξαιρετικά χαμηλά, επομένως, αυτό που πρέπει να εξηγηθεί είναι η αύξηση της στυτικής δυσλειτουργίας, που έχουμε παρατηρήσει με την πάροδο του χρόνου και πιστεύουμε, ότι η χρήση πορνογραφίας μπορεί να είναι ένα κομμάτι του παζλ. 

Πιστεύουν ότι πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν ό, τι συμβαίνει σε αυτές τις ταινίες και όταν δεν μπορούν, το γεγονός αυτό τους προκαλεί πολύ άγχος” , πρόσθεσε.




Δες και αυτό!