Η αστυνομία του Μπαγκλαντές έχει συλλάβει 27 άνδρες με την υποψία ότι είναι gay

21/05/2017
από

Η αστυνομία του Μπαγκλαντές έχει συλλάβει 27 άνδρες με την υποψία ότι είναι ομοφυλόφιλοι, δήλωσε αξιωματούχος.

Rapid Action Battalion

Φοιτητές, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, στοχοποιήθηκαν από μία επίλεκτη αστυνομική μονάδα επονομαζόμενη ως Τάγμα Ταχείας Δράσης (Rapid Action Battalion) και σχεδίαζε να επιφορτίσει τους άνδρες με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών.

Η μονάδα εισέβαλε με κοινοτικό κέντρο στην περιοχή Keraniganj, λίγο πιο έξω από την πρωτεύουσα του κράτους, όπου η ομάδα συναντιόταν κάθε δύο μήνες και παρέμεινε όλη τη νύχτα.
Ο Zahangir Hossain Matobbar ισχυρίζεται ότι είχαν στην κατοχή τους παράνομα ναρκωτικά και προφυλακτικά κι ο ιδιόκτητης του κέντρου συνελήφθη.

Καθώς η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Μπαγκλαντές, τα party σε σπίτι είναι συχνά η μόνη φορά που τα LGBTI άτομα μπορούν να αισθάνονται ελεύθερα και ασφαλή να εκφράσουν ανοιχτά τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα φύλου τους.

Xulhaz Mannan

Πέρυσι, ένας κορυφαίος LGBTI ακτιβιστής κι ο σύντροφός τους, δολοφονήθηκαν από εξτρεμιστές στην Dhaka. Ο Xulhaz Mannan, ο συντάκτης του Roopbaan – μια πηγή ειδήσεων και ψυχαγωγίας της LGBTI κοινότητας στη χώρα, ήταν ένας από τους δύο ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε επίθεση στην πρωτεύουσα. Ο ISIS είχε αναλάβει την ευθύνη τότε.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!