Δραπέτευσε απ΄το σπίτι της και διέσχισε όλο τον Ατλαντικό για να είναι μ΄αυτή που αγαπά

19/05/2017
από

Μπορεί να πιστεύεις ότι οι μεγάλες θυσίες για τον έρωτα γίνονται μόνο στο σινεμά, αλλά αυτό το ζευγάρι γυναικών μας έπεισε για το αντίθετο.

Η Έλενα είναι λεσβία κι αναγκάστηκε να διαφύγει απ΄την ομοφοβική της οικογένεια μ΄ένα σκάφος, ταξιδεύοντας με τη σύντροφό της -σχεδόν για έναν χρόνο- για να φτάσουν στον Καναδά.

Η Έλενα είναι απ΄το Ιβανόβο, μία πόλη 250 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Ως έφηβη αναγκαζόταν απ΄τους γονείς της να φορά τακούνια και να βάφεται. Όταν, μάλιστα, έγινε 20 συμφώνησε με την επιθυμία των δικών της να βρει έναν φίλο. Ένας γάμος χωρίς αγάπη κι έρωτα ήταν το μέλλον της.

Αλλά τότε ήταν που γνώρισε στο διαδίκτυο μια γυναίκα απ΄τον Καναδά. Την έλεγαν Μεγκ!

“Η Μεγκ μπορεί να κάνει τα πάντα. Είναι μουσικός, παίζει πιάνο, πετάει αεροπλάνα, κάνει ιστιοπλοΐα… Για εμένα ήταν μια απίθανη γυναίκα, απλά με εξέπληξε με το τι μπορεί να κάνει και φυσικά την ερωτεύτηκα.”

Μετά από 6 μήνες, αποφάσισαν να συναντηθούν στο Κίεβο της Ουκρανίας. Φτιάχνοντας μια μικρή βαλίτσα και λέγοντας στους γονείς της ότι πάει στην Όπερα, η Έλενα οργάνωσε την απόδρασή της.

“Όταν την είδα, στεκόταν ανάμεσα στο πλήθος και με περίμενε. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως ένιωθα, αλλά πιστεύω ότι ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που ήταν πραγματικά δύσκολο ν΄αντιληφθώ τι συμβαίνει γύρω μου”, δήλωσε η Έλενα σε συνέντευξή της για τη στιγμή που συνάντησε τη Μεγκ στο αεροδρόμιο.

Η Έλενα (αριστερά) με τη Μεγκ (δεξιά)

Καθώς περνούσαν οι μέρες στο Κίεβο, άρχισε να δέχεται κλήσεις απ΄τη μητέρα της και τον φίλο της. Αυτή τη φορά, όμως, αποφάσισε να είναι ειλικρινής.

“Η μητέρα μου έλεγε να γυρίσω πίσω και της είπα ότι δε θα το κάνω γιατί δε θέλω να χάσω τη Μεγκ.”

Η μητέρα της, τότε, της υποσχέθηκε μια πολιτισμένη συζήτηση και πέταξε κι αυτή προς το Κίεβο.

“Δεν είχα ιδέα ότι θα ήταν κι ο πατέρας μου μαζί. Η Μεγκ κι εγώ πιστεύαμε ότι θα βλέπαμε τη μητέρα μου για να μιλήσουμε, αλλά έφερε και τον πατέρα μου, ο οποίος μας επιτέθηκε.

Με άρπαξε, κρατούσε σφιχτά και τα δύο μου χέρια και με έσυρε μέχρι τα McDonalds, δίπλα απ΄τον σταθμό. Πέταξε τρία εισιτήρια στο τραπέζι, λέγοντας: ‘Θα έρθεις μαζί μας πίσω στο Ιβανόβο’. Ήταν τελεσίγραφο για εμένα κι ήταν η πρώτη φορά που διαφωνούσα με τους δικούς μου.” 

Ο καβγάς που ακολούθησε ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα κι οι 4 να οδηγηθούν στο τμήμα. Εντελώς απροσδόκητα η αστυνομία πήρε το μέρος το ζευγαριού, αναγκάζοντας τους εξοργισμένους γονείς ν΄αποχωρήσουν.

Λίγη ώρα μετά η Έλενα ανακάλυψε ότι έλειπε το διαβατήριό της. Η μητέρα της το είχε αρπάξει πριν φύγει, οπότε η ίδια δεν είχε άλλα επιλογή απ΄το να γυρίσει. Ένας φίλος της όμως κατάφερε να το πάρει απ΄το πατρικό της και να της το δώσει.

Στην Τουρκία, η Μεγκ έβαλε σε υποθήκη το σπίτι της στον Καναδά και με τα λεφτά αγόρασε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος. Η Έλενα ξεκίνησε να κάνει μαθήματα ιστιοπλοΐας. Δύο μήνες αργότερα ξεκίνησαν το ταξίδι τους.

 

Διασχίζοντας τη Μεσόγειο και επιζώντας απ΄έναν τυφώνα στον Ατλαντικό, δε σταμάτησαν μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Μετά από 10 μήνες, το ζευγάρι φτάνει στον Καναδά.

“Όταν φτάσαμε, όλα ήταν πολύ ήσυχα. Ήταν 2 τα ξημερώματα. Απλά δέσαμε το σκάφος στην προβλήτα. Κανείς δεν ήταν εκεί. Κι αυτό ήταν σχεδόν ειρωνικό. Κάναμε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι για τον έρωτά μας και κανείς δεν ήταν εκεί για να μας συναντήσει. Ήταν όλα πολύ ήσυχα. Δεν χρειαζόμασταν τίποτα, απλά να κοιμηθούμε, να ξεκουραστούμε και να ξεκινήσουμε τη νέα μας ζωή.”

 




Δες και αυτό!