Δεν υπάρχει πλέον λεπτότητα στο να μένει κανείς σιωπηλός“.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Alia Shawkat έκανε coming out δημόσια ως αμφιφυλόφιλη.

Η 28χρονη, γνωστή από τον ρόλο της ως Maeby Fünke στην κωμική σειρά της Fox/Netflix “Arrested Development“, μίλησε για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό σε συνέντευξή της στο OUT, εξηγώντας ότι “δεν υπάρχει πλέον λεπτότητα στο να μένει κανείς σιωπηλός” στο σημερινό πολιτικό κλίμα των ΗΠΑ.

«Συνήθιζα να είμαι λιγότερο ομιλητική. Αλλά ως γυναίκα, Αραβοαμερικάνα και μέλος της LGBTQ κοινότητας, πρέπει να χρησιμοποιήσω τη φωνή που έχω» , εξήγησε.

Η ηθοποιός αισθανόταν αβεβαιότητα για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό ως νεαρή κοπέλα, που μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, αλλά τώρα νιώθει άνετα με τον προσδιορισμό της σεξουαλικότητά της.

Ήμουν ένα tomboy μεγαλώνοντας και θυμάμαι ότι η μαμά μου με ρώτησε όταν ήμουν 10 ετών, ” Σου αρέσουν τα αγόρια ή τα κορίτσια;” και είπα ότι δεν ξέρω” , θυμάται.

«Τώρα θεωρώ τον εαυτό μου αμφιφυλόφιλο και νομίζω ότι η ισορροπία μεταξύ της ανδρικής και της γυναικείας ενέργειας είναι ένα μεγάλο κομμάτι μου, που ωριμάζει με το να είμαι ηθοποιός» .

Παρά το γεγονός ότι πρωταγωνίστησε στο “Arrested Development” παράλληλα με την ηθοποιό Portia De Rossi, κατά τη διάρκεια της αρχικής σειράς μεταξύ 2003 και 2006, η Shawkat, η οποία ήταν μόλις 14 ετών όταν ξεκίνησε να εμφανίζεται στη σειρά, παραδέχτηκε ότι η συμπτρωταγωνίστριά της δεν την βοήθησε να έρθει πιο κοντά στη σεξουαλικότητά της.

Η Portia άρχισε να βγαίνει με την Ellen DeGeneres κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων σεζόν και είχα συναντήσει και την προηγούμενη φίλη της, αλλά νομίζω ότι οι επιρροές μου είναι περισσότερο από το Λος Άντζελες και τη συναναστροφή μου με πολλούς gay καλλιτέχνες” , δήλωσε.