Χάκαραν το site τρανς σκιτσογράφου & την απείλησαν

18/05/2017
από

Alt right τρολλς χάκαραν το site τρανς σκιτσογράφου προσθέτοντας ναζιστικές εικόνες.
Η τρανς κοπέλα αντιμετώπισε χιλιάδες απειλές για τη ζωή της και doxxing* από τρανφοβικά άτομα.


Η Καναδή Sophie LaBelle, η οποία δημιούργησε το Assigned Male cartoon, δέχεται συχνά τις τρανσφοβικές και τρανσ-μισογύνικες επιθέσεις σε βάρος της, για τα διάσημα στριπάκια της.

Αυτή τη φορά όμως, σε μια ενορχηστρωμένη επίθεση στο διαδίκτυο διαγράφτηκαν όλα τα κόμικ της από το site της, αντικαταστάθηκε το περιεχόμενο με ναζιστικές εικόνες, έλαβε χιλιάδες απειλές θανάτου κι η διεύθυνση κατοικίας της δημοσιεύθηκε σε διάφορα φόρουμ. Η σκιτσογράφος αναγκάζεται να κρύβεται, μετά την επίθεση.


«Θέλω απλώς οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι αυτό είναι αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο όταν είσαι τρανς και όταν αγωνίζεσαι να μεταφέρεις ένα θετικό μήνυμα μέσα από αυτό και να ενδυναμώσεις τους άλλους», γράφει η σκιτσογράφος στο Facebook:

«Θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω ότι η επίθεση αυτή σχεδιάστηκε για 4 βασικούς λόγους:
1. Είμαι μια γυναίκα
2. Είμαι τρανς γυναίκα
3. Υποστηρίζω non-binary ανθρώπους
4. Υποστηρίζω intersex ανθρώπους.

«Θα συνεχίσω να δημιουργώ τα κόμικς μου, χωρίς ενόχληση. Ο κόσμος στο Facebook φρόντισε αυτό να μην ξαναγίνει προτού μπορέσω να επαναφέρω το site ου. Τίποτα δεν χάθηκε» .

Τα κόμικς ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος της LaBelle και μέχρι στιγμής ο ιστότοπός της παραμένει κάτω. Ωστόσο, η δουλειά της είναι ακόμα διαθέσιμη στο Tumblr της.
doxxing* : Η δημόσια έκθεση του πραγματικού ονόματος ενός ατόμου στο internet, χωρίς δική του επιθυμία για κάτι τέτοιο




Δες και αυτό!