17χρονος μαθητής γράφει ένα 127σέλιδο κείμενο για την υπεράσπιση του gay γάμου

17/05/2017
από

Ένας 17χρονος μαθητής από ένα καθολικό σχολείο στο Μισσούρι έχει γράψει ένα ακαδημαϊκό paper 127 σελίδων με τίτλο “Gay Marriage is Fabulous” , υποστηρίζοντας ότι η Βίβλος δεν καταδικάζει την ομοφυλοφιλία.

Ο αρχικός σκοπός του ήταν να γράψει ένα paper με αναφορά στον Θωμά τον Ακινάτη και της Summa Theologiæ για ένα ηθικό δίλημμα, καταλήγοντας με το γιατί η θέση της εκκλησίας ήταν σωστή.

Ο μαθητής, ο οποίος υπογράφει ως averagesmurf στο Reddit, περιέγραψε το σκεπτικό και μετά ανέβασε το πλήρες κείμενο online εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το έγραψε.

Η τάξη είχε μια συζήτηση για τα ηθικά ζητήματα, όταν ο δάσκαλος «διόρθωνε» τις απόψεις των μαθητών αν έρχονταν σε αντίθεση με εκείνες της εκκλησίας. Όταν τέθηκε το ζήτημα του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου, ο μαθητής πήρε το λόγο και εξήγησε, ότι η Βίβλος δεν καταδίκαζε στην πραγματικότητα την ομοφυλοφιλία. Ο δάσκαλος αντέκρουσε το επιχείρημα αναφέροντας τον «φυσικό νόμο» του Ακινάτη και στο επόμενο μάθημα, αντί να διευκολύνει μια γόνικη συζήτηση, επέλεξε να προβάλει στην τάξη ένα αντι-LGBT βίντεο.

Σε πάνω από 30.000 λέξεις, το κείμενο του μαθητή τεκμηριώνεται με 52 υποσημειώσεων και 174 ακαδημαϊκές αναφορές.

Ο 17χρονος αποκάλυψε, ότι εργάστηκε για αρκετούς μήνες πάνω σ’αυτό. Το έγγραφο αποτελείται από αρκετές παραγράφους, που παρουσιάζουν μια επισκόπηση του ζητήματος και περιλαμβάνει τις απόψεις και τα επιχειρήματα της εκκλησίας. Στη συνέχεια αποδομείται κάθε ένα από αυτά τα επιχειρήματα με τη σειρά, με άμεση αναφορά στη Βίβλο και σε άλλα ιερά κείμενα.

Τώρα που παρουσιάσαμε επαρκώς την άποψη της Εκκλησίας, μπορούμε … να αναλύσουμε τα σοβαρά ζητήματα και τις ατέλειες, που αφορούν την αντίθεσή της προς την ομοφυλοφιλία και την αναγνώριση του ομοφυλοφιλικού γάμου” , αναφέρεται στο κείμενο και καταλήγει: «Έχει γίνει φανερό, μέσω αυτής της εργασίας και της αυστηρής μελέτης, ότι ο Χριστός ποτέ δεν καταδίκασε την ομοφυλοφιλία, ο Θεός ποτέ δεν καταδίκασε την ομοφυλοφιλία και ούτε η Βίβλος καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Βίβλος καταδικάζει τις ερωτικές σχέσεις, αλλά μάλλον τη σφοδρή επιθυμία, τη βία και την απληστία. Η ίδια η αντίληψη ότι … η Αγία Γραφή καταδικάζει εξίσου τα αγαπημένα, ομοφυλόφιλα άτομα ή το δικαίωμά τους να παντρεύονται, είναι γελοία και δεν ευσταθεί.

Το έγγραφο αναφέρει ότι ο Θεός μας δημιούργησε ίσους και δεν έκανε λάθη.

«Ο γάμος δεν είναι μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο γάμος είναι μεταξύ αγάπης και αγάπης. Η αγάπη δεν είναι λάθος, η αγάπη δεν είναι λάθος, η αγάπη δεν είναι βδέλυγμα, η αγάπη είναι απλά αγάπη» .

Ο μαθητής δεν ονοματίζει το σχολείο του ούτε τον δάσκαλό του.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!