Η 1η τρανς γυναίκα που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της ΝΥ

09/05/2017
από

Αυτή η γυναίκα γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη για την τρανς κοινότητα.

Η Kristen Browde από την Chappaqua της Νέας Υόρκης, θα είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της Νέας Υόρκης.

Η 66χρονη δικηγόρος και πρώην τηλεοπτική ρεπόρτερ, που εργάστηκε σ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Νέας Υόρκης, η Browde είναι ανοιχτά τρανς γυναίκα από τον Απρίλιο του 2016. Η ίδια έκανε coming out κατά τη διάρκεια του Inner Circle Gala, μιας ετήσιας σατιρικής εκδήλωσης των δημοσιογράφων του City Hall, πολλοί από τους οποίους ήταν φίλοι και συνεργάτες της Browde.

«Ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για να το πω σε όσους δεν το ήξεραν», εξήγησε.

Σήμερα, η Browde κατεβαίνει ως εκπρόσωπος του New Castle, μία πολή στην περιοχή Westchester, εκεί όπου βρίσκεται η Chappaqua. Αν καταφέρει κι εκλεγεί θα γίνει η 1η τρανς γυναίκα που εκλέγεται επίσημα στην ιστορία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Το 2014 διορίστηκε στο συμβούλιο δεοντολογίας του New Castle, ενώ το 2016 εκλέχτηκε στην επιτροπή ποικιλομορφίας του Robert Greenstein – με τον οποίον τώρα θα είναι εκλογικοί “αντίπαλοι” .

Μετά την είσοδό της στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η Browde προετοίμασε ένα σχέδιο για να τροποποιηθεί το άρθρο 78 του κώδικα του New Castle, ο οποίος είναι ο νόμος της πόλης κατά των διακρίσεων. Επιδίωξε να αναθεωρήσει το άρθρο για να δημιουργήσει ένα ευρύτερο φάσμα προστασίας για την κοινότητα των LGBTI ατόμων, καθώς επίσης πρότεινε ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο προστασίας βασισμένο στη φυλή και τη θρησκεία. Ωστόσο, οι προτάσεις της δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί.

«Το μήνυμα που θέλω να μεταδώσω στα παιδιά μου, που είναι 13 και 17 ετών και που θέλω να μεταδώσω και σε οποιοδήποτε παιδί, είτε πρόκειται για cis, τρανς, LGBTQ, είτε όχι, είναι ότι δεν είστε περιορισμένες/οι στη ζωή σας. Ο κόσμος είναι γεμάτος από άπειρες δυνατότητες και είναι αυτό που εσείς κάνετε ως άτομα είναι που έχει σημασία” , είπε η Browde στην Teen Vogue.

Παρόλο που το ότι είναι τρανς δεν αποτελεί μέρος της επίσημης πλατφόρμας της, είναι παθιασμένη για την καταπολέμηση του προβλήματος της έλλειψης στέγης μέσα στην τρανς κοινότητα. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Princess Janae Place, μια τοπική οργάνωση που βοηθά στην παροχή μεταβατικής στέγασης για ενήλικους τρανς ανθρώπους.

«Τα τρανς παιδιά με κάποιον τρόπο φροντίζονται από την πολιτεία, τα ενήλικα τρανς άτομα όχι. Οι ενήλικες καταλήγουν στον δρόμο, χάνουν τις θέσεις εργασίας τους, αυτό είναι ένα πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε.

Η πλατφόρμα της Browde για την πόλη της καλύπτει διάφορα πεδία πολιτικής.

«Το όραμά μου για το New Castle είναι μια ανανεωμένη, διαφανής, έντιμη κυβέρνηση, με υπεύθυνη διαχείριση των φορολογικών εισφορών των κατοίκων» , ανέφερε η Browde σε δήλωσή της, προσθέτοντας: «Είμαι επίσης πλήρως αφοσιωμένη στην ιδέα της ανοικοδόμησης του Δημοκρατικού Κόμματος από το τοπικό επίπεδο μέχρι το White Plains και την Washington, DC.»

«Το φύλο μου δεν θα εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό, δεν θα κατέβει στους δρόμους, δεν θα γεμίσει τα κενά, δεν θα βοηθήσει την πόλη με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό που θα κάνω στο γραφείο μου θα βοηθήσει για να γίνουν όλα αυτά» , δηλώνει.




Δες και αυτό!