ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις ενάντια στον φασισμό & στον σεξισμό

08/05/2017
από

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 18:30 στην πλατεία στο Γκάζι οι οργανώσεις ColourYouth, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ & Πολύχρωμο Σχολείο καλούν τις ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες σε κοινή δράση δρόμου.

Η δράση αυτή έρχεται ως απάντηση σε πρόσφατα κρούσματα ρατσισμού, ομοφοβίας, τρανσφοβίας και σεξισμού στο κέντρο της Αθήνας, με πιο έντονο το περιστατικό, όπου λεσβία κοπέλα δέχτηκε επίθεση στο Γκάζι.

Στο Δελτίο Τύπου που σημειώνονται από τις οργανώσεις τα εξής:

“Με αφορμή μια σειρά φασιστικών προκλήσεων και σεξιστικών επιθέσεων, με πιο πρόσφατη αυτή στο Γκάζι, όπου λεσβία δέχτηκε λεκτική επίθεση και τραμπουκισμό από 3 άτομα που στη συνέχεια κάλεσαν “τους φίλους τους”, κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε να δοθεί απάντηση στα κρούσματα σεξιστικής βίας μιας ολόκληρης προηγούμενης περιόδου, να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε κόσμο ενάντια σε τέτοια φαινόμενα αλλά και να συμβάλουμε σε μια κατεύθυνση αντιρατσιστική και αντιφασιστική που μπορεί να συνδέεται με γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουμε.

Δε θέλουμε το Γκάζι, όπου λειτουργούν πολλά LGBT-friendly μαγαζιά να γίνει στέκι και στόχος για τους φασίστες. Θέλουμε να κυκλοφορούμε ξέγνοιαστα και πιστεύουμε ότι σε αυτό μπορούμε να έχουμε στο πλευρό μας την αντιφασιστική πλειοψηφία του κόσμου.”

 




Δες και αυτό!